Fagligt talt: Flagermus i Danmark bærer forskelligartede coronavirus
Før COVID-19 opstod, som følge af smitte med SARS-CoV-2, vidste man allerede, at der er et reservoir af virus i flagermus med både zoonotisk potentiale (kan smitte mennesker) og potentiale for s…
Bagsiden: Hvilken tang har bølgerillede kæber og slyngplanter?
En arkæolog hos Den Gamle By i Aarhus vil gerne vide, hvad det er for en tang, han ligger inde med. Kan I hjælpe?
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
FN forhøjer alarmsignal: Hvert eneste lille nøk op på temperaturskalaen vil ramme os hårdt
Konsekvenserne af klimaforandringer kan blive endnu værre, end man har troet hidtil, viser ny stor klimarapport fra FN.
Implantater med nano-overflade skal stoppe kroniske infektioner
Nanostrukturer i overfladen på implantater forhindrer bakterier i at sætte sig fast. En spinout-virksomhed fra DTU Fotonik har udviklet teknologi til at skabe strukturen direkte i titanium-materialet.
Blinde er dybt afhængig af implantat - men firma stopper opdatering og reparation
Virksomhed bag biomimetisk øjenimplantant har taget implantatet ud af produktion og vil ikke længere lave reparationer på eller softwareopdateringer til udstyret. Det risikerer at ramme hundredevis af brugere.
Elon Musks hjerne-projekt beskyldes for mishandling af aber
Dyrerettighedsgruppe kritiserer firmaet Neuralink og et samarbejdende californisk universitet for grov mishandling af aber.
Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskov
Et hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.
Ugens debat: Hvis der er liv på andre planeter – hvorfor ser vi det så ikke?
Hvis fremmed liv skal besøge Jorden, kræver det ekstremt hurtige fartøjer. En teoretisk fysiker gennemgik på ing.dk mulighederne for at nå overlyshastighed. Læserne diskuterede derefter, hvorfor aliens overhovedet skulle være interesserede i at besøge os.
Fire medarbejdere forsvarer Grønland mod de digitale supermagter
Interessen for Grønland tager til, men landet er sårbart over for spionage og destruktive cyberangreb, vurderer flere eksperter.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organer
Stamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.
Kendt professor: »Planter er højtudviklede væsner med et mylder af sanser«
Din råkost er sprællevende og har langt flere sansereceptorer end du selv, lyder det fra Michael Palmgren. Han er ridder af Dannebrog – men er trådt ned fra sit elfenbenstårn for at skabe bedre planter til en ny verden.
»Er vi blevet for kloge? Nej, tværtimod!«
Det kræver handling nu, hvis vi skal sikre et reelt forskningsberedskab for os selv og for fremtidige generationer, skriver formanden for Danmarks Frie Forskningsfond.
Mikrobiologen: Vi begynder at indse, hvor stor magt mikroorganismer har over vores liv
Forskerne kigger fremad: Væksten i gensekventeringsteknologier giver os dybere indblik i det samspil mellem mikroorganismer, som er afgørende for mennesker, planter og verden omkring os, lyder det fra professor Lone Gram i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
Spektakulære stjerneskud, solformørkelse og nordlys: Det skal du holde øje med på himlen i 2022
Du kan blandt andet opleve både en delvis sol- og en delvis måneformørkelse i løbet af året.