Findes i korn, frugt og grønt: Lovligt sprøjtemiddel er hormonforstyrrendeDet kan skade fosterudviklingen, konkluderer danske forskere.
Første danske hjertepatienter får indopereret trådløs trykmålerNi danske patienter med hjertesvigt har som de første i Skandinavien fået implanteret en trådløs trykmåler, så deres sygdom kan overvåges hjemmefra.
Din tipoldemor fik også børn i en sen alder. Så hvorfor er det sværere i dag?Hormonforstyrrende stoffer og usund livsstil kan være to af synderne.
Transkønnede unge i USA har firedobbelt risiko for dårligt psykisk helbredI Danmark er der også behov for at gøre mere for kønsminoriteter, siger ekspert.
Læger: DNA-tests købt på nettet kan tvinge sundhedsvæsenet i knæLæger efterspørger retningslinjer for DNA-tests, mens Danske Regioner mener, at firmaerne bag testene bør tage ansvaret på sig.
Nu kan en DNA-test fra nettet faktisk gøre dig (lidt) klogere på dit helbredTeknologien bag gen-analyser er kommet langt, men kvaliteten på det private marked er svingende, konkluderer to eksperter.
Overraskede læger: Hjertepatienter klarer sig bedre hjemme end på hospitaletPatienter med alvorlig hjertebetændelse har større chance for at overleve, hvis de bliver udskrevet hurtigt, viser dansk undersøgelse.
Udrulning af 5G vækker uro: Skal du bekymre dig om mobilstråling?Nej, siger eksperter og myndigheder. Men der er brug for mere forskning og bedre information til borgerne.
Danske forskere finder smutvej til at slå resistente bakterier ihjelVed at give flere typer antibiotika samtidig, er det lykkes at ramme en frygtet multiresistent bakterie hårdt.
Indendørs danmarkskort skal vise rundt i offentlige bygningerDer er store gevinster at hente, hvis alle rum, gange og døre bliver kortlagt i en fælles infrastruktur. Styrelse forsøger sig nu med pilottest.
Ikke længere underholdning: 3 steder virtual reality er hverdagOplæring af nye medarbejdere, empati-kursus og hjælp til nåleskræk er bare nogle af de ting, som vr kan tilbyde.
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
Overset bensygdom, giftig olie og depression: Her er de 3 mest læste sundhedshistorier i årPå førstepladsen ligger en bensygdom, som rigtig mange danskere lider af, men få får behandling for.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Fakta-knæk: Er det farligt at knække fingre?Forældre har ofte fortalt, at det er skadeligt, og at du kan få gigt af at knække fingre. Men hvad siger videnskaben?