Seruminstituttet på vej med Covid-antistoftest
Allerede næste uge kan SSI være klar til at teste folk for antistoffer og dermed sige, hvem der allerede har været smittet.
Galina Ianchina havde 48 timer til at rykke alle RUC’s forelæsninger online: “Folk har knoklet 24/7. Det har været helt vildt”
På kun to dage gik RUC fra at afholde alle forelæsninger på campus, til at alt foregik digitalt over Microsoft Teams. Vicedirektør Galina Ianchina ledte an i en hæsblæsende digital transformation. Læs om hendes store udfordring her.
Britiske topforskere: Afbødningsstrategier stopper ikke sundhedsvæsenet fra at gå i knæ
Samfundet skal lukkes helt ned, hvis ikke det ikke skal gå som i Italien. Og det skal det fortsætte med at være, indtil der er en vaccine mod COVID-19 klar.
Ikke-godkendt ebola-medicin er bedste bud på corona-medicin
Lægemidlet remdesivir testes lige nu i Kina, USA og Italien som det bedst bud på en effektiv medicin mod allerede smittede Covid-19-patienter.
Kronik: Jo lavere rente, desto bedre for vore børn og børnebørn
Jesper Jespersen er professor (em), dr. scient.adm., Roskilde Universitet Illustration: Sille Veilmark Klimainvesteringer har som hovedregel en lang tidshorisont, idet reduceret CO2-ud…
Ny COVID-19-forskning: Inddæmningstrategier som den danske stopper ikke epidemi
Ekspert i matematiske modeller for sygdomsspredning er ikke i tvivl; en epidemi, som smitter op mod en million danskere, er på nuværende tidspunkt uundgåelig.
Energimærkning af software: Udviklere mangler sprog til at tale om energiforbrug
Det er alt for uigennemskueligt hvor meget energi forskellige it-systemer bruger. Nu vil danske forskere udvikle et energimærke til software.
Danske forskere vil energimærke software
Brugen af it er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer
Lav selvtillid og dårligere karakterer rammer børn, der vokser op uden en far
Jo tidligere far forsvinder ud af barnets liv, desto værre, viser forskning.
Internationale eksperter: Fremragende dansk forskning mangler kommerciel succes
Danskerne får ikke nok ud af de offentlige forskningsmidler lyder kritikken fra et internationalt ekspertpanel, der har undersøgt Danmarks innovationsevne.
Nu kommer der klimavenlig asfalt på statsvejene
Asfalten er 10 procent dyrere, men sparer brændstof og er både mere holdbar og støjreducerende end alternativerne.
Ekstra bacon og ost? Kalorietal på menukort får os til at bestille mindre – i starten
Med tiden ignorerer vi ofte kalorieinformationer på restauranter, viser ny undersøgelse.
Kronik: Forskningspolitik – Når grønt bliver til guld
Danske virksomheder efterspørger forskning i teknik og naturvidenskab, og så skal samarbejdet mellem universiteter og virksomheder styrkes for at regeringens CO2-mål kan nås.
Forsker: Data-profilering af arbejdsløse kan ikke både være effektiv og gennemsigtig
Det er svært at forene krav om gode spådomme med regler om gennemsigtighed og GDPR-lov, siger forsker om værktøj, som skaber dataprofiler af arbejdsløse.
Mette dumpede matematik i gymnasiet: Nu er hendes forskning på forsiden af New York Times
Mette Bendixen har gjort lynkarriere som topforsker, og nu har hun måske fundet en løsning på den globale mangel på sand.