40 millioner mennesker har talt: Hvem må selvkørende biler køre ned?
I en ikke så nær fremtid skal selvkørende biler måske beslutte, hvem der skal dø i en ulykke. Forskere har nu kortlagt, hvad vi mennesker synes.
Test i Aarhus: Mobil robot navigerer med 0,75 centimeters præcision
Ny testplatform i Aarhus giver mulighed for at blive klogere på, hvordan en præcis positionering kan bidrage til Danmarks teknologiske udvikling og skabe meget præcise navigationssystemer til udendørs robotter og selvkørende biler
Superpræcis navigation til selvkørende biler testes i Aarhus
Fredag åbnede en test- og udviklingsplatform for super-præcis positionering i Aarhus. Teknologien kan blandt andet være med i udviklingen af førerløse biler. Hvor normal GPS har en præcision på 10-15 meter, har TAPAS, som systemet hedder, en præcision på ned til 1 centimeter – og det er nødvendigt, hvis selvkørende biler skal kunne navigere i …
Indlægget Superpræcis navigation til selvkørende biler testes i Aarhus blev først udgivet på iNPUT.
.
Splinternyt GPS-alternativ debuterer i Aarhus i dag: Nyt positioneringssystem kan zoome helt ned til en enkel centimeter
I dag går Aarhus’ avancerede alternativ til GPS i luften. Aarhus-systemets præcision er mange gange højere end GPS-systemet. Det baner vejen for selvkørende biler, bud-droner og meget andet.
Tommy Ahlers har en plan: Kunstig intelligens skal have danske værdier
Danmark kan ikke konkurrere mod USA og Kina på pengepungen i udviklingen af kunstig intelligens. Derfor skal vi bruge danske værdier, mener ministeren.
Spørg Fagfolket: Findes der ikke bedre løsninger for svagtseende end bip-lyde i lyskrydset?
En læser undrer sig over, at der ikke kommer nye løsninger for svagtseende end den gammeldags bipper. Kunne man ikke bruge tags eller mobiltelefonen? Det svarer Aarhus Kommune på.
Rollemodel for ingeniørfaget: Iværksætterånd med passion for autonome biler
Mød Andrea og Christian, der begge læser til ingeniør, og som gennem Danmarks teknologiske alliance Engineer the future skal få andre unge til at vælge ingeniørstudiet.
Skyen er for langsom til industrien, der bygger sin egen data-tåge
Hurtig og sikker behandling af data i industrien flytter behandling af data fra kæmpedatacentre i skyen til lokal behandling på kanten af industriens maskiner.
På forkant med fremtiden: Femern skal designes til selvkørende biler
Infrastruktur som Femern-tunnelen skal holde i over 100 år, derfor er det vigtig at kunne tilpasse dem fremtidens teknologi.
Tesla beder ansatte teste fuldt selvkørende system
Den helt selvkørende bil er meget tæt på. Så tæt på, faktisk, at Tesla nu beder sine medarbejdere om at betateste systemet og give firmaet feedback. Ideen er simpel: Hvis medarbejderen kører 3-400 timer med autopiloten slået til, får de lov at få den – og den kommer ellers til at koste over 60.000 kr.
DEBAT: Hvordan får danske iværksættere mest muligt ud af data fra satellitterne?
Debatoplæg II: Op til en konference 8. oktober om Danmarks rumstrategi efterlyser Uddannelses- og Forskningsministeriet input til, hvad Danmark skal fokusere på som rumnation. Giv dit besyv med her.
Apple opruster kraftigt i sin hemmelige satsning på selvkørende biler: Sender markant flere biler på vejene
På 18 måneder er Apple gået fra at have tre selvkørende biler på vejene i Californien til at have 70. Samtidig har den amerikanske gigant også været involveret i sin første bilulykke.
Nye mobiler vælter sig i kameralinser
En, to, tre, fem, ni. Antallet af kameralinser på smartphones vokser markant. Bilproducenter med selvkørende føretøjer følger udviklingen med interesse.
Jeg vil udrydde mennesker! 5 gange hvor kunstig intelligens blev racistisk, morderisk eller vulgær
Fra racisme til selvopfundet kodesprog. Kunstig intelligens er nogle gange røget ud på et skræmmende sidespor.
SPIL: Skal den gamle dame eller hundehvalpen dø?
Frem med det moralske kompas! Nu skal du bestemme, hvem den selvkørende bil skal ramme.