SYNSPUNKT Alt for få nyskabelser når ud på markedet
I Danmark er vi langt fremme med forskning og innovation. Men desværre kan vejen videre ud i erhvervslivet være lang og besværlig.
Første gang i Europa: Styrer firbenet robot over 5G
Når mobile robotter kan styres over mobilnetværk, udvides robotternes frihedsgrader markant – især udendørs. På Fyn har man netop testet en inspektion af hegn med en robot styret på afstand over 5G.
Kronik: Prioriter din tid, og få udbytte af ny teknologi
Mange små og mellemstore virksomheder risikerer at komme endnu længere bagud, hvis de ikke prioriterer at bruge tid på at sætte sig ind i de nyeste teknologiske udviklinger.
Danmark falder bagud på 7 ud af 11 teknologiske områder
“Danmark er måske slet ikke så teknologisk konkurrencedygtig, som vi går og tror”. Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i en ny rapport fra ATV om Danmarks teknologiske styrkepositioner. Novozymes advarer mod forsat udsultning af STEM-forskningen
Nyt samarbejde: Sådan skal spilteknologi bruges i industri og videnskab
Når du spiller et af dine yndlingsspil, eksempelvis Fornite, kan det kun lade sig gøre, fordi spilindustrien i løbet af de sidste år har udviklet teknologier, der dynamisk streamer den nødvendige data ind i din computer og dit grafikkort. Det har åbnet nye og store verdener for gamere, hvor ‘open world’-spil er stadigvæk bliver større. Nu vil et nyt projekt bruge teknologierne til at åbne nye verdener for industri og videnskab.
AI kan løse en af robotteknologiens helt store udfordringer
Kunstig intelligens kan gøre industrirobotterne i stand til at tilpasse sig omgivelserne i stedet for omvendt. Men kunstig intelligens kommer ikke til at udkonkurrere konventionel robotprogrammering lige med det samme, mener forskere.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Direktøren måtte overveje, om virksomheden var stor nok til robotter
Omkostningerne er den største barriere for at automatisere produktionen, når man er en mindre virksomhed, for hvordan ved man, om investeringen kommer igen, siger direktør i JO Safety.
Kronik: Mangel på dialog skaber usikkerhed om klimasikring
Anders Søgaard er market manager i Lapinus (Rockwool B.V.), og Ulrik Hindsberger er centerchef ved Teknologisk Institut. Begge er medlemmer af innovationsnetværket for klimatilpasning…
Kronik: Mangel på dialog skaber usikkerhed om klimasikring
Anders Søgaard er market manager i Lapinus (Rockwool B.V.), og Ulrik Hindsberger er centerchef ved Teknologisk Institut. Begge er medlemmer af innovationsnetværket for klimatilpasning…
Maskinfabrik tester: Er 3D-metalprint blindgyde eller genvej?
Det kræver en millioninvestering at komme i gang med 3D-printet metal. Derfor søgte AB Jensen Maskinfabrik i Vojens om støtte gennem MADE og indgår nu i et forsøgsprojekt med TI for at afprøve mulighederne.
Alge-produktion på land skal erstatte soja
Forskere og industri vil inden for tre år være klar med et dyrkningskoncept, der kan erstatte dele af den problematiske sojaimport. Ifølge forskerne er der tale om et ’Keep It Simple Stupid’-projekt.
3 danske opfindelser, der kan redde fremtidens megabyer
Affaldsrobotter, vandabsorberende fortov og beton der renser luften. Tre danske teknologier forsøger at løse nogle af megabyernes allerstørste problemer.