Fra larve til snacks på spisebordet: Forbrugere sporer insekter i realtid
Spiselige insekter kan i dag følges fra producent til supermarkedet i realtid på et nyt blockchain-netværk. Projektet skal bane vejen for bedre sporbarhed i fødevaresektoren.
Robotter kan nu lugte og mærke (næsten) ligesom mennesker
Sanserne er nødvendige, når robotter skal begå sig i menneskets kaotiske verden.
AI kan løse en af robotteknologiens helt store udfordringer
Kunstig intelligens kan gøre industrirobotterne i stand til at tilpasse sig omgivelserne i stedet for omvendt. Men kunstig intelligens kommer ikke til at udkonkurrere konventionel robotprogrammering lige med det samme, mener forskere.
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien
Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Byggeriet er en klimasviner: Nyudviklet dansk cement kan spare store mængder CO2
Men grøn cement er ikke en løsning i sig selv, siger professor, som revser politikere for manglende handling.
Indendørs danmarkskort skal vise rundt i offentlige bygninger
Der er store gevinster at hente, hvis alle rum, gange og døre bliver kortlagt i en fælles infrastruktur. Styrelse forsøger sig nu med pilottest.
32 meter højt genbrugeligt trætårn planlægges på Aarhus Havn
Et ti etager og 32 meter højt tårn skal vise potentialet med massivtræ, før det bliver pillet ned igen og elementerne genbrugt i nye byggerier - hvis ellers en investor vil være med.
Kronik: Hvem uddanner ingeniører til at bygge med træ?
Byggesektoren lander højt på listen af klimasyndere, hvorfor der kræves umiddelbar handling for at nedbringe sektorens klimabelastning. Den udvikling er undervejs, hvilket ses i en stigende anve…
Dit indsamlede plastaffald bliver snart til diesel på fabrik i Skive
Den norske virksomhed Quantafuel vil omdanne 60 ton plastaffald om dagen til brændstof og andre produkter på dansk fabrik. Der er rejsegilde i næste måned.
Kronik: Mangel på dialog skaber usikkerhed om klimasikring
Anders Søgaard er market manager i Lapinus (Rockwool B.V.), og Ulrik Hindsberger er centerchef ved Teknologisk Institut. Begge er medlemmer af innovationsnetværket for klimatilpasning…
Kronik: Mangel på dialog skaber usikkerhed om klimasikring
Anders Søgaard er market manager i Lapinus (Rockwool B.V.), og Ulrik Hindsberger er centerchef ved Teknologisk Institut. Begge er medlemmer af innovationsnetværket for klimatilpasning…
Danskere sætter strøm til oliebrøndens sidste rester
Danske EOR Technologies sidder måske på en teknologi, som kan øge olieproduktionen betragteligt, ændre oliens strukturer og bruges i brønde, som ellers er opgivet. Nu gennemfører de en felttest med et stort olieselskab og en uvildig observatør for at bevise at det virker.
Alge-produktion på land skal erstatte soja
Forskere og industri vil inden for tre år være klar med et dyrkningskoncept, der kan erstatte dele af den problematiske sojaimport. Ifølge forskerne er der tale om et ’Keep It Simple Stupid’-projekt.
3 danske opfindelser, der kan redde fremtidens megabyer
Affaldsrobotter, vandabsorberende fortov og beton der renser luften. Tre danske teknologier forsøger at løse nogle af megabyernes allerstørste problemer.