Når skaden er sket: PFOS kan oxideres eller varmes væk
PFOS og andre PFAS-stoffer kan godt renses og gøres ufarlige, både fra vand og jord. Men metoderne er relativt dyre, og der forskes i bedre.
Regeringen droppede planer om CO2-kompensation for kæmpe infrastrukturplan
Nyplantning af skov og en ugentlig hjemmearbejdsdag var blandt forslagene til at kompensere for CO2-udledningen ved regeringens store infrastrukturplan. Men ideerne blev fjernet af regeringen og skjult for ordførere.
Kæmpe aktindsigt afslører: Sådan blev infrastrukturaftale til 160 mia. kr. vasket grøn
En CO2-udledning på flere millioner ton CO2 fra anlægsarbejdet forsvandt, netop da tallene blev efterspurgt af Folketinget. Og så blev de næste 15 års kæmpeprojekter CO2-neutrale.
Facebook bygger en af verdens kraftigste AI-supercomputere: Vil fodre den med dine data
Facebooks moderselskab Meta investerer i en ny kraftfuldt supercomputer målrettet neurale netværk. Fuldt udbygget vil RSC-supercomputeren have 16.000 grafikkort og over 231 petabytes hukommelse, som skal regne på modeller med en million millioner parametre. Data kommer direkte fra sociale medier.
Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
Synspunkt: Tekniske fix løser ikke roadpricing - ellers havde vi nok haft det for længst
Debatten om roadpricing og overvågning fortsætter. Teknikken kræver overvågning. Kan man sammenligne det med mobillogning?
Sådan undgår vi roadpricing bliver overvågning: Krypter nummerpladen
SYNSPUNKT: Hvis et system skal regne ud, hvor meget vi skal betale for at køre på vejene, kræver det data om al vores færden. Men hvor er teknologien, der kan forhindre et afgiftsystem i at kunne misbruges til massivovervågning? Følg debatten og forslagene.
Spørg Fagfolket: Hvorfor står vindmøllerne stille i stormen?
En læser undrer sig over, hvorfor vindmøllerne knap bevæger sig, når det stormer udenfor. Det er der en helt simpel forklaring på, fortæller vindmøllepionér Henrik Stiesdal.
Ny kobber-overflade dræber bakterier på bare to minutter
Ved at omarrangere atomerne i kobber har forskere udviklet et materiale, der dræber bakterier mere end 100 gange hurtigere og mere effektivt end almindeligt kobber.
Britisk klimapartnerskab på vej med passagerfly på flydende brint
En britisk pendant til de danske klimapartnerskaber mellem offentlig og privat virksomhed har resulteret i konceptudviklingen af et passagerfly med navnet FlyZero.
Regeringens finans-vagthund vil fjerne bilregistreringsafgiften
Trængsel og forurening i byerne skal til livs med en omlægning af kørselsafgifterne, hvor det bliver dyrt at køre i byen, men billigere på landet, lyder anbefalingen fra Det Miljøøkonomiske Råd.
KRONIK: Energiøerne er vores fælles Mars-mission
Jacob Østergaard er professor og centerleder ved DTU Elektro, og Glenda Napier er CEO i Energy Cluster Denmark Illus.: Privatfoto Det er på alle måder epokegørende, når Danmark i …
Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften
Det vælter frem med store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.
TEST: Nuprime Evolution One Monoblocks - Fuldendt forstærker evolution! - recordere.dk
Efter et tidligere otolog-erotisk møde med Nuprime MCX serien af forstærkere her på recordere.dk, bliver Morten nysgerrig på hvad de langt dyrere Evolution One modeller, (baseret på samme gode ide) kan… hans kone fortyder….
DAGBOG FRA COP26: Når ingeniører mødes, bliver COPen konkret
COP’en første uge er veloverstået, hvor jeg har tilbragt en del timer med ingeniører fra mange lande. Ingeniører, der på mange forskellige måder arbejder med klimaløsninger. Torsdag var je…