Centralt dokument mangler, før solcelleejere kan overføres til flexafregning
Flexafregning er den eneste gangbare løsning for solcelleejere fremover, og efter planen skal den nye ordning indføres fra nytår. Men med årsskiftet lige om hjørnet lader et vigtigt dokument fra Energistyrelsen stadig vente på sig.
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder
Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.
Danmarks mest anvendte lægeportal får kritik for it-sikkerheden: Men afviser selv, at der er et problem
It-systemet, der bliver brugt af mere end 700 lægeklinikker i hele landet, får kritik for sin praksis, når det gælder glemte passwords. Man kan nemlig få et nyt password ved at ringe ind til lægen.
Dansk undersøgelse virkede: EU forbyder fire phthalater
Dansk undersøgelse af sundhedsskadelig kemi i toåriges hverdag fører til en begrænsning, der reelt vil virke som et forbud.
Microsoft hasteopdaterer kritisk fejl i IE - recordere.dk
Der er fundet en grum fejl i Internet Explorer. Microsoft udsender i al hast en patch.
Nu skal 85.000 solcelleejere afregnes efter omstridt model
En ny afregningsmetode vil forringe vilkårene for de solcelleejere, der indtil nu er blevet årsafregnet. Retssag på vej.
Morgen-briefing: Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen / Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data / Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed
Morgen-briefing: Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen / Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data / Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed / I VR lærer drenge bedst af en drone - pigerne foretrækker en virtuel forsker-type
Trods EU-forbud siger Danmark god for sukkerroer bejdset med bidræber-pesticid
Den danske sukkerbranche har fået Miljøstyrelsens tilladelse til at fortsætte med at bejdse frø til sukkerroer med et af de neonikotinoider, som skader bier. Biavlerne er skuffede. Miljøbevægelsen og oppositionen er oprørt.
Vind med Ingeniørens julekalender: 20. december
Vær med i Ingeniørens julekalender 2018. Hver dag med nye præmier!
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Året hvor vi vinkede farvel til rent, urenset grundvand
I årtier har det været en fast del af den danske selvforståelse, at vi kan pumpe vand op fra undergrunden og sende det direkte ud i vandhanerne. Men efter flere fund af gamle pesticidrester lakker denne praksis mod enden.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Leder: Tid til et opgør med de giftige fluorstoffer
Det er lige så vildt og vanvittigt, som det umiddelbart lyder. I sidste uge valgte eksperterne i EU’s agentur for fødevaresikkerhed (Efsa) at nedsætte de vejledende grænseværdier for de t…
It-advokater: Hver tredje danske it-kontrakt ender i konflikt
Hver tredje it-kontrakt ender i konflikt, konkluderer en undersøgelse fra Danske IT-Advokater.