Centralt dokument mangler, før solcelleejere kan overføres til flexafregning Flexafregning er den eneste gangbare løsning for solcelleejere fremover, og efter planen skal den nye ordning indføres fra nytår. Men med årsskiftet lige om hjørnet lader et vigtigt dokument fra Energistyrelsen stadig vente på sig.
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst? Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Året hvor vi vinkede farvel til rent, urenset grundvand I årtier har det været en fast del af den danske selvforståelse, at vi kan pumpe vand op fra undergrunden og sende det direkte ud i vandhanerne. Men efter flere fund af gamle pesticidrester lakker denne praksis mod enden.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Leder: Tid til et opgør med de giftige fluorstoffer Det er lige så vildt og vanvittigt, som det umiddelbart lyder. I sidste uge valgte eksperterne i EU’s agentur for fødevaresikkerhed (Efsa) at nedsætte de vejledende grænseværdier for de t…