Advokat og patient-direktør: Ærgerligt at begrænse sundhedsforskning
Selvom at Danmark er blandt verdens mest liberale lande, hvad angår forskeres adgang til borgeres sundhedsdata, mener både advokat fra Bech-Bruun og direktør i interesseorganisationen Danske Patienter, at adgangen skal gøres nemmere.
Tyske miljøorganisationer vil stoppe Femern-godkendelse med 600 siders klage
Fugle, fisk og havbunden risikerer at lide overlast, hvis den den tyske miljøgodkendelse af Femern-tunnelen ikke bliver ændret. Sådan lyder det i en 600 siders lang klage fra en lang række tyske miljøorganisationer til en forvaltningsdomstol.
Office 365 bliver forbudt til skolebrug i tysk delstat: frygter masseovervågning fra USA
Microsoft har ikke leveret den fornødne garanti for at elevdata fra brug af Office 365 ikke udsættes for amerikansk masseovervågning. Derfor har den tyske databeskyttelseskommissær i delstaten Hessen nu forbud med softwareløsningen.
Forskere sår tvivl om antidepressiv medicin
Flere end 400.000 mennesker tager ifølge Sundhedsdatastyrelsen minimum en type antidepressiv medicin.
Datatilsynet: OK at dataprofilere ledige
Det er i orden i forhold til persondataretten at jobcentrene profilerer ledige med et dataværktøj for at afklare risikoen for langtidsledighed, lyder det i nyt høringssvar fra Datatilsynet.
Ny stor EU-sag om dataudveksling kan blive en bombe under danske virksomheder
Vælger EU-domstolen at vrage dataudvekslingsordningen Privacy Shield, kan det blive en bombe under mange danske virksomheder. Se hvad sagen kan få af konsekvenser.
Folketinget dropper evaluering af hullet valgsystem: »kritisabelt og tåbeligt«
Systemet til håndtering af vælgererklæringer blev misbrugt at to partier forud for valget. Alligevel skal det ikke evalueres, har et flertal nu besluttet.
IBM og Google hjælper med at udvikle processor til kinesisk masseovervågning
De amerikanske tech-giganter hjælper en kinesisk virksomhed, som leverer overvågningsløsninger til kinesiske efterretningstjenester.
Techtopia #114: Musikinstrumentet, der blev til spionudstyr
Podcast: Denne uge sætter vi spot på thereminen, det mystiske instrument, som i år kan fejre 100-års fødselsdag.
Ukendt antal medarbejdere i teleselskab var ikke blevet sikkerhedsgodkendt i følsomme politisager: Rigspolitiet efterforsker nu sagen
I fem år har ikke-sikkerhedsgodkendte medarbejdere fra et unavngivet teleselskab haft adgang til følsomme oplysninger i forbindelse med bistand i politisager. Rigspolitiet har nu indledt en efterforskning af sikkerhedsbruddet.
USA’s forbud mod Huawei lurer i horisonten: Her er selskabets nødplan, hvis alt andet går galt
Huawei har udarbejdet en nødplan, hvis ikke USA’s sanktioner mod det kinesiske selskab ophæves inden, at de træder i kraft den 11. august. Nye handelspartnere er allerede blevet udpeget.
Google Home overhaler Alexa i Europa - recordere.dk
Google har snuppet føringen på ‘smart home’ i Europa og henvist Amazon Alexa til 2. pladsen.
EU’s prestigesatellitter slået ud af fejl i italiensk tidsserver
Det system, som leverer de nøjagtige tidssignaler til det europæiske positioneringssystem Galileo, er ramt af en alvorlig fejl. Foreløbig har systemet været nede i fire dage.
Månens dannelse er stadig et mysterium
Måneuge på ing.dk: Et sammenstød mellem Jorden og en protoplanet på størrelse med Mars førte til Månens dannelse, lyder standardforklaringen. Den er dog ikke uden problemer, så mange andre teorier er bragt på banen.
EU-Kommissær: Nej, Danmark kan ikke forbyde diesel- og benzinbiler
EU-lovgivningen levner ingen åbninger for, at landene selv kan forbyde salg af biler, der drives af fossile brændstoffer, svarer kommissæren for det indre marked det danske Folketing. Men lad os tale om at ændre reglerne, opfordrer hun.