Kan det redde klimaet? Forskere opfinder billig måde til at hive CO2 ud af atmosfæren
Den nye metode kræver kun strøm, og den kan let skaleres op, hævder forskerne.
Apples første 5G-telefoner på vej: Vil blive udstyret med Apples første 5-nanometer chip nogensinde
Apples tre kommende 5G-telefoner vil komme til at køre med en helt ny superchip, der indtil videre har fået navnet A14 Bionic. Selskabet har enorme forventninger.
Affaldsforbrændinger vil være CO2-neutrale i 2030
Dansk Affaldsforening vil genanvende mere plast og fange mere CO2 fra affaldsforbrændingen for at levere 5,5 procent af målet om at reducere Danmarks drivhusgasudledning med 70 procent i 2030, skriver de i et nyt udspil.
Danmark og Slesvig-Holsten vil samarbejde om at køre brinttog
Den danske transportminister har indgået en aftale med sin kollega fra den tyske delstat om at undersøge, om der kan køre brinttog på strækningen mellem Esbjerg og tyske Nibøl.
Datacentret: Helt eller skurk i den grønne omstilling?
Klumme: Det er på tide, at vi ændrer skurke-fortællingen om datacentrene som skurke i den grønne omstilling på grund af deres høje energiforbrug. Men selv om datacentre bruger enorme mængder energi, er de også nøglerne til klima-forbedringer.
Kystsikring i digernes land: Holland viser vej i kampen mod havet
København står stærkt i sikring mod oversvømmelser fra skybrud, men til klimatilpasning ved kysterne kan vi hente inspiration til sydfra.
Ønskelisten er klar: Her er forslaget til Danmarks nye havforskningsskib
Skibsvirksomheden Knud E. Hansen har sammen med DTU Aqua lavet et designforslag til et nyt oceangående havforskningsskib, der kan erstatte det nuværende Dana IV. Forslaget byder blandt andet på et helt nyt skrogdesign.
Dansk pioner om certificeringer til skyen: »Bottomline er, at det ikke betyder så meget«
De store cloud-udbydere tilbyder certificeringer som vejen frem til de gode jobs. Og flere bliver certificerede, men hvor nødvendige er cloud-certificeringerne egentlig? Få tre forskellige bud her.
Findes i korn, frugt og grønt: Lovligt sprøjtemiddel er hormonforstyrrende
Det kan skade fosterudviklingen, konkluderer danske forskere.
Leder: Varmt velkommen til kommercielle havmøller og Googles solceller
I de seneste måneder er det gennembrud inden for vedvarende energi, som mange har spået i en årrække, endelig kommet: Private investorer har bedt om lov til at opføre vindmøller og solceller …
SDU vil være centrum for kvantematematik
Dansk matematiker får til opgave at opbygge et center for kvantefysikkens matematiske fundament, der skal måle sig med de allerbedste i verden.
Politiets nyeste værktøj sænker risikoen for tilfældige dna-match med en faktor 500.000.000
Overgangen fra et såkaldt 10-dna-system til et 16-dna-system har forstærket sandsynligheden for korrekte dna-match markant, viser beregning fra Aalborg Universitet. Men risikoen for tilfældige sammenfald vil altid være der.
Internet fylder 50 og holdt fest på sit fødested - recordere.dk
Det kan være svært at tro på, men Internettet er 50 år gammelt. Kl. 7.30 dansk tid d. 30. oktober er det præcis 50 år siden, den første besked blev sendt via, hvad der sidenhen skulle blive til Internet. For nu at være helt præcis, så var det d. 29. oktober 1969 kl. 22.30 lokal …
Danske forskere har knækket koden til at fremstille fluorescerende dna-klynger
Nye fluorescerende farvestoffer, der er robuste, stabile og nemme at fabrikere, kan være på vej til biotekforskernes palet.
Borgerrettighedsorganisation sagsøger USA for at få information om udvikling af ansigtsgenkendelse til overvågning
»Teknologi har overhalet lovene for civile rettigheder indenom,« siger talsperson fra borgerrettighedsorganisationen American Civil Liberties Union, der forsøger at få udleveret detaljer om, præcis hvad den amerikanske stat arbejder på i forbindelse med overvågningsteknologien.