Danmark er blevet et vandland – hvad kan vi gøre ved det? ANALYSE: Den rekordvåde vinter har skabt rekordstore oversvømmelser. Vandet skal væk fra byerne og andre steder, hvor det gør skade. Men denne klimasikring kommer typisk enten i karambolage med EU’s miljøregler – eller også er den meget dyr.
PODCAST: Den store tabel: Hvad koster en motorvej i virkeligheden? Miljø- og klimahensyn skal spille en større rolle, når man udregner den samfundsøkonomiske gevinst ved investeringer i motorveje og jernbane, mener regeringen. Men hvordan ser regnestykket ud i dag? EU-Kommissionen vil bringe Europa i teten inden for AI.
CO2 kan blive en klimaneutral ressource Ny forskning baner vej for at udnytte billig overskuds-el fra solceller og vindmøller til at omdanne klimagassen til klimaneutrale brændstoffer og kemiske byggesten.
To skridt frem og ét tilbage for klimatilpasningen ANALYSE: Blågrønne klimaprojekter er i gennemsnit fire gange billigere end traditionelle grå, og nu vil regeringen fjerne den største barriere for at få mere gang i dem. Men samtidig indfører man en ny, påpeger branchen.
Ugens debat: Hastighedsdebat i overhalingsbanen At sænke den højeste tilladte hastighed på motorveje til 110 km/t vil ifølge Vejdirektoratet kun reducere trafikkens CO2-udledning med 0,7 procent. På ing.dk satte det gang i en debat om små bække …
Danske datacentre raser over klimaminister: Det ville være helt sort at opgive overskudsvarme Det er uambitiøst, når klimaminister Dan Jørgensen siger, at Danmarks CO2-regnskab ikke vil blive forbedret ved bedre udnyttelse af overskudsvarme fra datacentre. Sådan lyder kritikken fra Datacenterindustrien, som især ærgrer sig over nye afgiftsregler for brug af overskudsvarme.