Elektroner og fotoner kan i samarbejde præstere det utrolige og det uventede
Sikkert og vist 14: Superledning, usynlighedskapper og kvantematerialer hører til materialefysikkens vidundere - de skyldes kollektive fænomener og kvasipartikler.
“Spøgelsespartikler” fanget i LHC for første gang: Åbner for studier af mørkt stof
For første gang er neutrinoer blevet skabt og detekteret i et partikelbrag i LHC. Nu har forskerne teknikken til at jagte Universets mindste dele.
USA blokerer selskaber der støtter kvanteberegning udført af det kinesiske militær
Embedsmændene er bekymrede for, at Kina kan vinde krypteringskrigen. USA går derfor et ekstra skridt for at forhindre Kinas militær i at dominere inden for kvanteberegning. USA blacklister kinesiske selskaber der arbejder med kvanteberegning Det amerikanske Handelsministerium har tilføjet otte teknikproducenter til deres Entity List for at forhindre dem i at støtte det kinesiske militærs […]
Read More…
.
IBM med kæmpe kvante-nyhed: Første chip med over 100 qubits lanceret
Med den nye kvante-chip, Eagle, vil kvante-computere begynde at udkonkurrere almindelige computere inden for de næste to år, lyder det fra IBM.
Google-forskere: Kosmisk stråling kan ødelægge kvantecomputer-drømme
Kosmisk stråling forstyrrede fejlretningssystemet på Googles kvantecomputer Sycamore. Nu sender forskerne bag en advarsel.
Vind med Ingeniørens julekalender: 21. december
Vær med i Ingeniørens julekalender 2021. Hver dag med nye præmier!
Videnskabens Top-5: Kvanteberegninger kræver fotoner på kommando
Interessen for optiske kvantecomputere er stigende verden over, og danske forskere er med i front.
PODCAST: Hvad er årets vigtigste forskningsresultater?
Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. Jens Ramskov fortæller om vinderen og de fire ‘runner-ups’. I årets sidste udgave af Transformator kigger vi desuden tilbage på de vigtigste teknologiske nyheder og tendenser i 2021.
Atlas viser hvordan lysforurening fra energiprojekter kan skade havmiljøet
En kortlægning af lysforurening i verdens have viser Nordsøen som udsat på grund af energiprojekter - både de vedvarende og de fossile.
Forskning skal først og fremmest være grøn i politikernes øjne
I fordelingen af forskningsreserven for 2022 prioriteres forskning i digital omstilling og sundhed også højt, og for kvanteforskerne er der håb om at komme ind i varmen i 2023.
Kineserne spurter i kvantecomputer-kapløbet: »De stormer afsted«
Kinesiske forskere har overgået verdens bedste supercomputeres regneevne - siger de. DTU-ekspert er ved at falde bagover.
Center for Cybersikkerhed åbner ny afdeling for fremtidens teknologier
I forbindelse med at Center for Cybersikkerhed etablerer en ny afdeling, der skal være videncenter for cybersikkerhed i fremtidens teknologier, søger centret erhvervs-ph.d.
Værd at Vide: Er komplekse tal virkelig uundværlige i kvantemekanikken?
Alle fysiske observationer og målinger kan angives med reelle tal. Men nye eksperimenter viser, at kvantemekanik dybest set ikke beskrives uden brug af komplekse tal - selv om flere har forsøgt sig ad den vej.
QD-OLED: Ny hybrid-skærm kombinerer blå OLED med kvanteprikker
Samsung er klar med en helt ny type LED-skærm, QD-OLED, der giver færre refleksioner, og er mere lysstærk og farverig. Teknisk er det kun blåt lys der udsendes af OLED-dioder, og så bliver de røde og grønne farver til med kvanteprikker - helt uden farvefiltre.
Den moderne fysik opstod i et frit fald
Sikkert og vist 6: Galileos opgør med Aristoteles blev udgangspunkt for Newtons mekaniske fysik og Einsteins forståelse af rum og tid.