Mange frustrerede og forvirrede tv-kunder i Aarhus - recordere.dk
Efter at Stofa har opsagt 40.000 kunder hos Antenneforeningen Aarhus er der forvirring, frustration og lange køer
Hollandsk astrokemiker modtager den sjældent uddelte Niels Bohr Guldmedalje
Ewine van Dishoeck er den kun 13. modtager af medaljen indstiftet af Ingeniørforeningen i Danmark. Måske er hun også den sidste.
Jordbakterie generer triangulær molekyle, der kan bruges til jetbrændstof
Bakterien streptomyces, der findes i jord, producerer et triangulært molekyle, der kan bruges til at producere jetbrændstof. Det viser ny forskning ledt af DTU-forsker.
Amerikansk studie duer ikke til Lynetteholm: ‘Det er lokale forhold, der afgør kvælstofudledningen’
By og Havn afviser kritikken af Lynetteholmens miljøvurdering. 'Myndighederne har konkluderet noget andet,’ lyder svaret.
IT-universitetet slipper for at udflytte studiepladser
IT-Universitetet har fået dispensation for udflytningskravet af studiepladser, mens der ikke oprettes flere studiepladser i København.
PtX: Ny katalysator omdanner CO2 til brændstof langt hurtigere end standarden
Forskere fra Stanford University kan lave komplekse kulbrinter mere effektivt med en modificeret katalysator, der derfor kan bruges til at producere brændstof i samarbejde med for eksempel et PtX-system.
Universitetsansatte bekymrede over løsning til sikre mobiler: »Jeg er sådan set pikeret«
På Aarhus Universitet vil man indføre et Mobile Device Management system for at forhøje it-sikkerheden, men medarbejderne er ikke blevet inddraget i den beslutning.
Universitetsansatte bekymrede over MDM-løsning: »Jeg er sådan set pikeret«
På Aarhus Universitet vil man indføre et Mobile Device Management system for at forhøje it-sikkerheden, men medarbejderne er ikke blevet inddraget i den beslutning.
Hun lægger fundamentet for at starte selv: Studerer sundhedsinnovation
Ingeniører, læger og andre sundhedsfaglige samles for at udvikle kompetencer i behovsdrevet innovation. For Catharina Holland nærer det drømmen om at starte egen virksomhed.
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.
Her er universiteternes plan for udflytningen af STEM-uddannelserne
Universiteterne har i høj grad prioriteret de to studieområder ‘tech’ og ‘science’ i deres udspil til udflytning og nedlukning af studiepladser.
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytning
Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
Giftgas og a-bomber førte til grundforskningens syndefald
Grundforskningen vil altid være, og har aldrig været uskyldsren, lyder det fra historiker på Niels Bohr Institutet, der hjælper os gennem fortællingen om grundforskningens tumultariske liv gennem tiderne.
Mere end hver sjette fugl er forsvundet i Europa
Landbruget har udryddet mange af de insekter, som fugle lever af.
Mystiske “stentyve” i de norske fjelde var danske geologer
Sporene efter et otte år gammelt forskningsprogram om istiden i de norske fjelde har mystificeret myndigheder og medier i Norge. Nu er den underholdende stenhugger-gåde opklaret - og de danske geologer har beklaget postyret.