LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lysetStoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
Den danske natur har det skidt: ‘Danmark skraber ikke bare bunden. Vi er nærmest faldet ud af bunden’Kun omkring to procent af det danske areal er beskyttet natur, slår en ny rapport fast. EU har et mål om 30 procent.
Ulveforsker: Danmark kan nå op på 100 ulve i løbet af fem årSenest har forskere opdaget mindst otte nye ulvehvalpe i Vestjylland.
Fire måneders tørke giver undtagelsestilstande i NorditalienVarmen har blandt andet været skyld i, at en gletsjer kollapsede og dræbte syv personer.
Jordbakterie generer triangulær molekyle, der kan bruges til jetbrændstofBakterien streptomyces, der findes i jord, producerer et triangulært molekyle, der kan bruges til at producere jetbrændstof. Det viser ny forskning ledt af DTU-forsker.
Bagsiden: En tang til fastholdelse eller til at stramme ståltråd?En tang med bølgerillede kæber kan sandsynligvis bruges til meget – og I har også mange gode forslag, men hvad dælen er svaret?
Vejtrafik er største kilde til luftforurening i EuropaTrafik i byer er den primære årsag til overskridelser af EU’s grænseværdier for luftforurening i EU’s medlemslande, viser en briefing fra EEA.
Flysikkerhedsrapport slår fast: Antallet af fuglekollisioner gik op under coronaSelv om det samlede antal birdstrikes i 2020 var mindre end året før, faldt det på ingen måde lige så meget som flytrafikken. Gæs er blandt problemerne.
Klimarådet om biogas-støtte: »Det er helt oplagt at stille modkrav«Klimarådet anbefaler betingelser, som biogasanlæg skal leve op til for at opnå tilskud. Biogasbranchen er enig.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisenDanmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…
Efter bundkarakter til dansk natur: Her er tre områder, der faktisk går fremDanmarks nationalparker bør lade sig inspirere af de gode eksempler, siger ekspert.
EU åbner døren på klem for GMO-afgrøder: ’Som forsker er jeg slet ikke bekymret’Ti genmodificerede afgrøder er for nylig blevet godkendt til brug i Europa.
Rapport: Iltsvindet er lavt i år - men det er bare lidt forsinketIltsvindsundersøgelsen for juli og august viser markant mindre iltsvind end i 2020. Men det er formentlig først ved at etablere sig.
Stigende kvælstofudledning tager livet af vandmiljøerne: »Bør tage 15-30 procent af landbrugsjorde ud af drift«Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker på Aarhus Universitet Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne i dag lægger op til.