Tang, muslinger og søpølser: Vi kan spare masser af CO2 og få et renere havmiljø, hvis vi bruger havets superhelte
Vi kan hente millioner af ton mad og foder fra de danske farvande, viser en ny rapport.
Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde
Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.
Klimafiks har en ulempe: Forskernes bøvsestopper dur ikke til økologiske køer
Forskere forsøger at nedbringe de økologiske køers metanudslip ved at give dem æteriske olier.
Ko nummer 8489 er bøfelskeres og mælkedrikkeres store håb
Forskere har med nye fodertilsætningsstoffer reduceret danske køers metanudslip med godt en tredjedel.
Tang-foder giver mindre metan i køers bøvser: Alligevel er det ikke på vej til stalden
Den særlige tang indeholder stoffer, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende.
Det danske kvælstofdrama: »Det er jo liv og død for de her landmænd«
Landbrug & Fødevarer mener, at Aarhus Universitets arbejde bag et nyt, lavere kvælstofmål, er fuld af fejl og usikkerheder. Men hvad er op og ned i forskningen? Ingeniøren pakker kvælstofdramaet ud.
Ny forskning: Dansk landbrug udleder pesticiddampe, der regner ned over landet
Ny undersøgelse fra Aarhus Universitet peger på, at størstedelen af den fordampede prosulfocarb, der spreder sig i atmosfæren over Danmark, kommer fra vores eget landbrug. Prosulfocarben falder også ned over landet som regn.
Et årti med fest og ballade: Tiden efter corona kan blive som i 1920’erne
Verden har tidligere haft økonomiske og kulturelle opsving efter store kriser med krig eller sygdom.
Kan vi stole på fødevareforskning? Mange undersøgelser er betalt af industrien
Når industrien støtter forskningen, bliver resultatet oftere til deres fordel.
Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår
170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.
Regeringen vil gøre kostrådene klimavenlige: Eksperter tvivler på effekten
Kostråd og klimatips kan ikke alene ændre folks madvaner.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.