Dansk pioner om certificeringer til skyen: »Bottomline er, at det ikke betyder så meget«
De store cloud-udbydere tilbyder certificeringer som vejen frem til de gode jobs. Og flere bliver certificerede, men hvor nødvendige er cloud-certificeringerne egentlig? Få tre forskellige bud her.
Skal din kollega være årets IT-Talent 2019?
Version2, Ingeniøren og Jobfinder kårer atter årets dygtigste it-talenter, og du kan være med til at indstille de bedste. Vi søger kandidater til prisen inden for tre kategorier: it-konsulent, it-udvikler og it-projektleder.
Dosering af medicin rykker ned på din smartphone
Forskere på Københavns Universitet har udviklet en prototype på en app, der på sigt kan optimere dosering af lægemidler til den enkelte patient samt sikre imod falske produkter. Alt sammen med QR-koder på firkantede tabletter og blockchain.
Data om vind og vejr skal give billigere elektronik
Elektronikproducenter kan i fremtiden producere billigere produkter ved at tage højde for klimaforhold. Nyt dansk projekt udvikler konkrete værktøjer til bedre elektronikdesign.
Lectio-direktør om kritik af forskeradgang: Gymnasieopgaver indgår kun som data til maskinlæring
Direktør bag gymnasieplatform forsvarer, at virksomheden har stillet 130.000 opgaver til rådighed for forskere. Det er nemlig ikke elever det handler om, men ettaller og nuller, lyder det.
Lectio stiller 130.000 opgaver til rådighed for forskere uden at informere gymnasier eller elever
»Utrygt,« siger Danske Gymnasier, efter at opgaver er stillet til rådighed for forskere til udvikling af antiplagiat-program, uden tilladelse fra gymnasier eller elever.
DIKU-professor afviser problemer med dataetikken i algoritme til at opdage købte opgaver
Et nyt værktøj udviklet på KU bruger maskinlæring til at identificere opgaver, som ikke er skrevet af eleven selv. Det kræver adgang til elevernes opgaver, men DIKU-professor Stephen Alstrup afviser, at der er problemer med dataetikken.
Danske ingeniører kårer igen Novo Nordisk som den mest attraktive arbejdsplads
Novo Nordisk vandt for 19. år i træk prisen som den mest attraktive arbejdsplads blandt de erhvervsaktive ingeniører. Blandt de ingeniørstuderende snuppede DTU prisen.
Kronik: ‘Tiny homes’ fra Airbnb kan disrupte byggeriet
Sidsel Katrine Ernstsen er erhvervsph.d.-studerende, Niras og DTU Management Engineering, Nina Koch-Ørvad er ph.d.-studerende, DTU Management Engineering, og Christian Thuesen er lekto…
Data science hos Nets: Undgå sumpen af halvfærdige projekter
Målet er ikke at lave en intellektuel legeplads, men at skabe værdi, fortæller Nets.
DEBAT: Hvordan får danske iværksættere mest muligt ud af data fra satellitterne?
Debatoplæg II: Op til en konference 8. oktober om Danmarks rumstrategi efterlyser Uddannelses- og Forskningsministeriet input til, hvad Danmark skal fokusere på som rumnation. Giv dit besyv med her.
Danmark vil bygge supercomputere med 21 andre EU-lande
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers melder Danmark ind i det store europæiske High Perfomance Computing-samarbejde, der skal udvikle supercomputere i præ-exaskala – 100 millioner milliarder beregninger pr. sekund.
Kronik: Danmark misser lukrative muligheder i forsvarsteknologi
Henning Heiselberg er ph.d. i fysik, centerleder for Security, DTU Illustration: Privat Trump vil have Nato-landenes forsvarsbudgetter op over 2 pct. af bnp, og det er vel fair, at vi …
I fremtiden skal fiskebådene kun fange de fisk, som er bestilt
Fiskeri ‘a la carte’ kan betyde slutningen på bifangst, mener forskerne bag EU-projektet Smartfish.
Unge flokkes om uddannelse i kunstig intelligens
DTU har ramt mere end plet med en helt ny bacheloruddannelse, hvor 164 studerende kæmper om 30 pladser. DTU forventer derfor et historisk højt karaktergennemsnit.