Værd at Vide: Det vilde kvantevesten
Kvanteteknologien buldrer frem, men hvor og hvordan den kommer til at forandre verden, ved vi ikke endnu, for klassisk teknologi står ikke i stampe, og forskellige kvanteteknologier kæmper mod hinanden.
Video-kvanteskole del 3: Den ene partikel ved, hvad den anden gør
Entanglement. Velkommen til det mest besynderlige inden for kvantefysikken: Partikler, der opfører sig ens, selv om de befinder sig forskellige steder i universet.
Tre fysikere får endelig Nobelprisen: De banede vejen for kvantecomputeren
På Ingeniøren har vi flere gange spået, at de tre fysikere, hvis arbejde er grundlaget for kvantecomputere, ville få Nobelprisen.
Det svære valg for kvantehardware: Superledere, ioner, fotoner eller neutrale atomer?
Amerikansk gennembrud baner vejen for en fuld programmerbar kvantecomputer med neutrale atomer. Firmaets videnskabelige leder arbejdede gennem 10 år i Danmark som udviklingsingeniør og forsker.
Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
Videnskabens Top-5: Kvanteberegninger kræver fotoner på kommando
Interessen for optiske kvantecomputere er stigende verden over, og danske forskere er med i front.
Dansk chip kan danne grundlag for optiske kvantesimulatorer
Ny chip kan generere stabile, individuelle fotoner i stort antal. Det muliggør, at optiske kvantecomputere kan udføre beregninger, som ikke vil kunne udføres med klassiske computere.