Leder: Rumforskere sætter Danmark på forsiden og strøm til grundforskningen
Det er sjældent, at dansk forskning rydder forsiden hos et af verdens mest anerkendte videnskabelige tidsskrifter, Science. Men det skete for nylig – ganske velfortjent. Danmarks hidtil dyreste …
Energimærkning af software: Udviklere mangler sprog til at tale om energiforbrug
Det er alt for uigennemskueligt hvor meget energi forskellige it-systemer bruger. Nu vil danske forskere udvikle et energimærke til software.
Danske forskere vil energimærke software
Brugen af it er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer
Forsvaret satsede på nanosatellit: Nu vil de store lande lege med
Siden februar har Forsvarets første nanosatellit overvåget fly og skibe i Arktis og sparket døre ind hos andre lande. Nu drømmer man om en konstellation af satellitter og flere jordstationer.
Rollemodel for ingeniørfaget: Iværksætterånd med passion for autonome biler
Mød Andrea og Christian, der begge læser til ingeniør, og som gennem Danmarks teknologiske alliance Engineer the future skal få andre unge til at vælge ingeniørstudiet.
Norge og Sverige starter rumkapløb over polarcirklen
Rumfarten oplever en revolution i disse år, og vores skandinaviske naboer er med på bølgen. Danmark risikerer at sakke bagud, mener DTU Space-direktør.
DEBAT: Hvordan får danske iværksættere mest muligt ud af data fra satellitterne?
Debatoplæg II: Op til en konference 8. oktober om Danmarks rumstrategi efterlyser Uddannelses- og Forskningsministeriet input til, hvad Danmark skal fokusere på som rumnation. Giv dit besyv med her.
Robotarme, nanosatellitter og urin-filter: Her er tre danske teknologier, der former fremtiden
Vil du drikke vand, der er renset fra tis og spildevand? Det kan blandt andet blive en del af fremtiden, mener eksperter.