PODCAST Jens Ramskov gennemgår årets vigtigste forskningsresultater
Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. I ugens Transformator fortæller Ingeniørens videnskabsjournalist om vinderen og de fire ‘runner-ups’.
Nu kan du blive uddannet kvantespecialist i Danmark: Efterspørgslen er eksploderet
Der er solid efterspørgsel efter kvantespecialister blandt andet i it-branchen, så nu reagerer Københavns Universitet, som sammen med DTU har stablet landets første uddannelse i kvantevidenskab på benene.
Fagligt talt: Flagermus i Danmark bærer forskelligartede coronavirus
Før COVID-19 opstod, som følge af smitte med SARS-CoV-2, vidste man allerede, at der er et reservoir af virus i flagermus med både zoonotisk potentiale (kan smitte mennesker) og potentiale for s…
Andreas Mogensen skal afprøve 3D-printer og måske VR-briller i rummet
Ikke én dag må gå til spilde under den danske astronauts kommende rummission.
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytning
Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
Giftgas og a-bomber førte til grundforskningens syndefald
Grundforskningen vil altid være, og har aldrig været uskyldsren, lyder det fra historiker på Niels Bohr Institutet, der hjælper os gennem fortællingen om grundforskningens tumultariske liv gennem tiderne.
»Er vi blevet for kloge? Nej, tværtimod!«
Det kræver handling nu, hvis vi skal sikre et reelt forskningsberedskab for os selv og for fremtidige generationer, skriver formanden for Danmarks Frie Forskningsfond.
DEBAT: Kørselsafgifter er samfundsøkonomisk rigtigt - men desværre urealistisk
Vismændenes forslag til ændring af bilskatter vil enten stride mod basale krav til retssikkerhed eller også føre til massiv overvågning.
Techtopia #215: Nu skal Danmark på AI-landkortet
Et nyt pionercenter for forskning i kunstig intelligens åbner i København. Målet er at positionere Danmark i det internationale kapløb om lederskab inden for AI.
De cyberkriminelle bliver stærkere, rigere og dygtigere: Version2 Infosecurity styrker dit forsvar
Årets Infosecurity er lige om hjørnet.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt…endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
Unge vil læse AI - men vender ryggen til elektroteknologi
Efter sidste års rekordår på ingeniøruddannelserne er ansøgertallene på vej ned igen. Uddannelsesdekan på DTU havde dog forventet et større fald.
Teknologiens Mediehus går sammen med landets universiteter om ny, stor tech messe
Digital Tech Summit bliver Danmarks udstillingsvindue for digitale teknologier og mødested for stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups