Klimamyter: Hvad er rent faktisk sandt om klimaforandringerne?
En af verdens førende klimaforskere afgør, om klimamyterne holder vand.
Døde dyr og mere antibiotika: Ingen står klar til at godkende landbrugets vacciner fra 1. januar
Landbrug og dyrlæger frygter for konsekvenserne, når de ikke længere kan bestille autovacciner og vacciner fra udlandet, fordi ingen i Danmark kan godkende og distribuere dem.
Coca-Cola: Vi har samlet plast op i havet og genanvendt det i ny flaske
En nyudviklet proces gør det muligt at genanvende gammel, beskidt plast i en kvalitet, så den kan bruges til fødevarer. Målet er fuldstændigt at eliminere plastaffald, som ikke genanvendes.
Antibiotika-forbrug til danske fisk er fordoblet på ét år
Det skyldes formentlig en varm sommer og en dårlig vaccine.
Markant flere danskere smittes med resistente bakterier
Det er især bekymrende, at antallet af resistente infektioner på hospitalerne stiger, siger overlæge.
Techtopia #123: Bæredygtig dansk teknologi viser verden vejen
Græsprotein, røntgen til affaldssortering, enzymer i fødevarer, batterier til husets vindenergi og mikroorganismer til rens af olie. De gode ideer falder over hinanden, når HI Messen uddeler sin hi Sustainable Development Award.
Kronik: Bag skandalerne står projekt-universitetet
Theresa Scavenius er lektor ved Aalborg Universitet, hvor hun forsker i klimapolitik og demokrati. Illustration: Steen Brogaard Endnu en gang er vi blevet forargede over, at nogle fors…
Plastforbud rammer kun pizzaposer
Regeringen er på vej med lovindgreb mod de sidste gratis bæreposer. Kun poser til frugt og grønt undtages – resten skal koste penge.
Aarhus Universitet trækker kontroversiel oksekødsrapport tilbage
Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug på Aarhus Universitet trækker sin rapport om klimabelastningen fra oksekød tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder omkring armslængde og uafhængig forskning.
Otte år efter de første forside-advarsler: Nu kommer forbuddet mod fluorstoffer
Fødevareministeren går enegang i EU og forbyder langkædede og giftige flourstoffer i emballage til fødevarer.
‘Hvis du har lyst, så spis den’: Eksperter stempler ikke frysepizza som ’usund’
I jagten på sundhed kan færdigmad let blive syndebukke. Men så enkelt er det nok slet ikke.
Kineserne vil have planter til at vokse hurtigere med elektrisk felt
Kinesiske forskere har taget en over 100 år gammel ide og brugt den til at øge plantes vækst. Men forskere rundt om i verden er skeptiske - også danske.
Omstridt insektgift skal nu væk fra danske frugt- og grøntafdelinger
Pesticidet chlorpyrifos, som er fundet på hver tredje citrusfrugt i Danmark, skal helt ud af vagten i Europa. Det mener EU-Kommissionen efter ny risikovurdering fra EFSA. Danske tilbagekaldelser er i gang.
Rapport talte oksekødets CO2-aftryk ned: »Underlig sammenligning« var betalt af landbruget
Eksperter påpeger metodiske problemer i forskningsstudie fra Aarhus Universitet og DTU, der sammenligner klimabelastningen fra oksekød med alkohol, kaffe og slik.
Spørg Fagfolket: Er mælk ikke lige så klimabelastende som kød?
En læser undrer sig over, at oksekød konstant er under luppen, når vi taler klimabelastende fødevarer. Men mælk kommer jo også fra køer?