Sundt den ene uge, usundt den næste: Derfor gør kød-forskning os sjældent klogere
Forskning i kost er så komplekst, at det er svært at vurdere sundheden af enkelte fødevarer som kød.
Thomas gjorde stenalderkost populær: Nu opfordrer han ikke længere alle til at spise kød
Engang var der status i at spise meget kød. Sådan er det ikke længere.
Dansk forsøg i gang: Protein fra lamaer skal erstatte zink i smågrise
Konsortium af danske forskere vil erstatte medicinsk zink med protein, som nænsomt jager sygdomsfremkaldende bakterier ud af tarmen på smågrise under afvænning. Landbruget ser stort potentiale.
Ugens debat: Er meningen med bøder ikke at holde folk tilbage?
En forestående evaluering af den danske implementering af EU’s databeskyttelsesregler (GDPR) har ført til forslag om muligheden for i første omgang at give påbud frem for bøder. Udsigten til en sådan lempelse fik mange kritiske læsere til tasterne på Ingeniørens it-medie Version2.
Dokumentar: Svampene bygger internet under vores fødder – og kan revolutionere byggeri, fødevarer og medicin
Der er bogstaveligt talt meget mere ved svampene end man kan se. Den roste dokumentar Fantastic Fungi giver et nyt perspektiv på nogle af naturens mest undseelige organismer.
Kronik: Vådområder bidrager markant til CO2-udledningen
Søer og vandløb modtager vand fra landjorden med et højt kulstofindhold, hvoraf en del frigøres som CO2 til luften. Tre forskere har undersøgt mulighederne for at reducere CO2-udslippet ved at standse dyrkningen af lavbundsjorder, der hyppigt oversvømmes.
DTU Biosustain får trekvart mia. til at udvikle cellefabrikker til fødevarer og kemikalier
DTU Biosustain får kæmpe saltvandsindsprøjtning fra Novo Nordisk Fonden og skal blandt andet gøre bæredygtige fødevarer - herunder køderstatninger - mere appetitlige.
DTU Biosustain får 750 mio. kroner til at rykke produktionen af fødevarer og kemikalier ind i cellefabrikker
DTU Biosustain får kæmpe saltvandsindsprøjtning fra Novo Nordisk Fonden og skal blandt andet gøre bæredygtige fødevarer - herunder køderstatninger - mere appetitlige.
En af historiens værste epidemier var måske alligevel ikke så slem
Et pestudbrud, der efter sigende dræbte 50 millioner romere, er overdrevet i de historiske kilder.
Myterne holder sjældent: Light er sundere end sukkerfyldt sodavand og snolder
Light-sodavand gør dig næppe overvægtig eller kræftsyg, men sødemidlerne kan ændre dine tarmbakterier.
Salling Group klar med kæmpesatsning på online-salg af fødevarer: Investerer halv milliard på nye online-koncepter
Salling Group øger investeringerne i selskabets online-satsning og gør klar til at investere en halv milliard kroner på at få bygget onlinesalg af fødevarer op.
DTU-studerende udvikler grønt alternativ til brændefyret madlavning
Forurening fra madlavning ildsteder dræber hvert år mange mennesker, men en ny teknologi, som DTU-studerende er ved at udvikle, kan måske ændre på det i fremtiden.
SvampeBob-burger og Klump-pandekager: Børn vil have den usunde mad, de ser i tv
Det er ikke kun reklamer, der påvirker børns madvaner.
De skabte Danmarks industrialisering
Fire af Industriforeningens tidsskifter, der udkom fra 1838 til 1898, er nu med i ingeniørernes digitale danmarkshistorie.
Regionerne kan ikke følge med: Men Danmark har masser af COVID-19-testkapacitet
Både Novo, Lundbeck, Eurofins og DTU er klar til at træde til. En leverandør af testudstyr har tilbudt det kvit og frit til hospitalerne, men får ikke svar.