Middelalder-lort afslører: Sådan kan vores tarmbakterier have set ud før junkfood og medicin
500 år gamle offentlige toiletter viser, at vi havde en bakteriefattig tarm allerede dengang.
Techtopia #165: Alle pølsers moder
Snup lidt stamceller fra en gris. Lav en suppe af dem i et laboratorium, tilsæt næringsstoffer, og lad langsomt suppe vokse til hakket kød, der kan stoppes i pølseskind.
Drikker du for meget sodavand? Skift til light, anbefaler eksperter
Light-sodavand giver ikke kræft eller større lyst til søde sager.
Thomas gjorde stenalderkost populær: Nu opfordrer han ikke længere alle til at spise kød
Engang var der status i at spise meget kød. Sådan er det ikke længere.
Kronik: Vådområder bidrager markant til CO2-udledningen
Søer og vandløb modtager vand fra landjorden med et højt kulstofindhold, hvoraf en del frigøres som CO2 til luften. Tre forskere har undersøgt mulighederne for at reducere CO2-udslippet ved at standse dyrkningen af lavbundsjorder, der hyppigt oversvømmes.
En af historiens værste epidemier var måske alligevel ikke så slem
Et pestudbrud, der efter sigende dræbte 50 millioner romere, er overdrevet i de historiske kilder.
Myterne holder sjældent: Light er sundere end sukkerfyldt sodavand og snolder
Light-sodavand gør dig næppe overvægtig eller kræftsyg, men sødemidlerne kan ændre dine tarmbakterier.
SvampeBob-burger og Klump-pandekager: Børn vil have den usunde mad, de ser i tv
Det er ikke kun reklamer, der påvirker børns madvaner.
De skabte Danmarks industrialisering
Fire af Industriforeningens tidsskifter, der udkom fra 1838 til 1898, er nu med i ingeniørernes digitale danmarkshistorie.
Regionerne kan ikke følge med: Men Danmark har masser af COVID-19-testkapacitet
Både Novo, Lundbeck, Eurofins og DTU er klar til at træde til. En leverandør af testudstyr har tilbudt det kvit og frit til hospitalerne, men får ikke svar.
Landbrug og Fødevarer politianmeldt for at destruere prøver fra svin
Den næststørste importør af dansk svinekød, Kina, vil ikke have kød fra svin med lungesygdommen PRRS. Ifølge Landbrug & Fødevarer er der sket en beklagelig fejl.
»Pengene fra Helvede« er forskernes virkelige hovedpine
Private fonde bestemmer, hvad danske forskere beskæftiger sig med. Mange forskere finder det dybt problematisk.
Arter af insekter uddør i alarmerende hast - og det er vores skyld
De nye tal er fra Tyskland, men det samme sker herhjemme, vurderer forsker.
Fra planteburger til laboratorie-nuggets: Her er din guide til populære kød-alternativer
Salget af kødalternativer boomer, men der er stor forskel på produkterne.
Hvis vi er bygget til at spise kød, hvordan kan vi så leve uden?
Kød har spillet en rolle i menneskets evolution. Alligevel kan vi faktisk godt klare os uden bøf og bacon.