EU forbyder muligt kræftfremkaldende farvestof i dit fredagsslik
Det hvide farvestof E171 findes blandt andet i skolekridt, snebold og lakridsæg.
Tor Nørretranders om corona: Sådan går det, når man ødelægger naturen
Tor Nørretranders placerer ansvaret for covid-19-pandemien hos os selv.
EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om
EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.
Spørg Fagfolket: Hvor gammelt er mennesket designet til at blive?
En læser vil gerne vide, hvor længe menneskekroppen kan holde. Professor på KU har set på forskningen.
Sundt den ene uge, usundt den næste: Derfor gør kød-forskning os sjældent klogere
Forskning i kost er så komplekst, at det er svært at vurdere sundheden af enkelte fødevarer som kød.
Dokumentar: Svampene bygger internet under vores fødder – og kan revolutionere byggeri, fødevarer og medicin
Der er bogstaveligt talt meget mere ved svampene end man kan se. Den roste dokumentar Fantastic Fungi giver et nyt perspektiv på nogle af naturens mest undseelige organismer.
Leder: Lad os tage en kartoffelkur for miljøet og mennesket
»I Danmark beskytter vi vores grundvand mod forurening frem for at rense det. Det gør vi, fordi vi bruger grundvandet til drikkevand, og vi ønsker, at vores drikkevand skal produceres fra renest…
»Pengene fra Helvede« er forskernes virkelige hovedpine
Private fonde bestemmer, hvad danske forskere beskæftiger sig med. Mange forskere finder det dybt problematisk.
Undersøgte sig selv efter kødskandale: »Vi er ikke ude på at frikende os selv«
Interview: Aarhus Universitet ser ingen problemer i, at de selv har undersøgt forskningscenters forhold til private samarbejdspartnere efter voldsom kritik af, at landbrugsorganisationer havde mulighed for at påvirke rapport om oksekøds klimapåvirkning.
Stoler du på forskning? 8 kneb, virksomheder kan bruge til at påvirke resultatet
Købte forskere, nedsabling af resultater og datafifleri sker også i Danmark, lyder det fra flere forskere.
Et glas mælk om dagen? Forskere sår tvivl om det officielle kostråd
Der er ikke bevis for, at mælk forebygger kræft, knogleskørhed og hjerte-kar-sygdomme, som Fødevarestyrelsen ellers påstår.
Genanvendt plast: 2019 kommer til at rykke på fødevareområdet
Materialeskift i fødevareemballage bliver vejen til cirkulær økonomi for plastindustrien, men samtidig skal markedet også støttes politisk, mener Færch Plast A/S og Plastindustrien.
Miljøprofessor om fluorstoffer: ‘Grænseværdien’ vil stadig være for høj
EU’s fødevaresikkerhedsagentur Efsa har planer om at sænke den såkaldte tolererede ugentlige eksponering med faktor 1.750 for stoffet PFOA og faktor 80 for PFOS.
Smør, planteolie eller kokosolie: Hvilken type fedt er sundest?
Både smør og olie indeholder masser af fedt. Alligevel er der forskel. Og tricket er generelt, at du skal gå efter fedt, der er flydende ved stuetemperatur.
Frustrerede forskere jog arrangør af fup-konference på flugt
Kemiprofessor opfordrer andre forskere, der er blevet ført bag lyset, til at stå frem for at kaste lys over problemets omfang, så man kan komme uvæsenet med pseudovidenskab til livs.