Ny forskningscenter skal huse banebrydende projekt om fleksibelt energi-forbrug
Med 30 mio. i støtte fra Innovationsfonden skal et fireårigt forskningsprojekt få alvor sætte turbo på fleksibelt energiforbrug som nøglen til en billig grøn omstilling.
Indiske veje fyldes med plastaffald
I Storbritannien bruger iværksætterfirma nu plastaffald som bitumenerstatning, men i Indien er man meget længere. Tusindvis af kilometer veje er nu anlagt med plastaffald og flere er på vej.
IBM: Fem teknologier vil ændre landbruget på fem år
Digitale tvillinger, sensorer og mikrobe-analyser er nogle af de teknologier som vil ændre landbruget radikalt over de næste fem år.
Landbrug og naturvenner vil skære 10 pct. af landbrugets CO2-udledning
Udtagning af 100.000 ha landbrugsjord og en moderniseret ammoniakindsats skal reducere udledning fra landbruget med 1 mio. ton CO2 i et nyt, fælles udspil til politikerne. Omkostningen ved planen er i milliardstørrelsen.
Stor opdagelse: Danske børn finder 10 nye bakteriearter
Skoleelever rundt i landet har opdaget 10 arter af gavnlige mælkesyrebakterier. Det åbner blandt andet muligheden for at udvikle nærende fødevarer.
SF vil sikre penge til totalscreening af grundvandet
Geus har foreslået en metode, der potentielt kan finde op imod 1100 aktivstoffer og nedbrydningsstoffer i grundvandet.
Regeringen: Sådan gør vi genbrug af plastisk fantastisk
Et nyt nationalt plastikcenter, skal identificere barrierer for genanvendelsen af plast og udarbejde designmanualer. Men 50 millioner kroner over fire år er langt fra nok til at gøre genbrug af plastisk fantastisk mener kritikere
Skal politiet med algoritmer forudsige, hvem der begår kriminalitet? KU søger nu et svar
To forskere skal udvikle et etisk kodeks, som beskriver ansvarlig forskningspraksis inden for AI, men også rejse en generel etisk debat om hvad vi vil med kunstig intelligens.
Flyvende drivhuse skal dyrke tomater i miljøer som på Månen og Mars
To drivhuse med tomatfrø bliver opsendt mandag aften sammen med kunstig urin, bakterier og alger for at simulere madproduktion i baser på Månen og Mars. Missionen er drevet af dansk udstyr.
Forsøg dæmper frygten for fed mad: Kroppen tilpasser sig
Det er ikke farligt at spise en kost med meget fedt. Det er det samlede kalorieindtag og den varierede kost, der gør forskellen, viser dansk forsøg.
Slæde til landmanden skal læse jorden og reducere kvælstof
Teknologi skal gøre det muligt for landmanden at gøde med meget stor præcision og spare både miljø og pengepung.
Toiletvand, robotbier og alger: Sådan skaffer vi mad i fremtiden
I 2050 vil der være ti milliarder indbyggere på kloden. Forskere verden over arbejder på nye løsninger på at brødføde os.