DNA afslører: Dobbeltgængere har mere til fælles end ansigtet
Forskere har undersøgt 32 sæt ‘virtuelle tvillinger’, der ikke er i familie, og resultatet overrasker.
Fagligt talt: Energihøstning fra vibrationer ved hjælp af elektromagnetisme
Som alternativ til batterier kan man høste energi direkte fra omgivelserne og på den måde levere strøm til sensorer.
Ny blogger: Vi må vænne os til, at VE syner i landskabet
En ny blogger på ing.dk peger på, at fællesskaber som andelsbevægelser skal hjælpe med at vi accepterer vindmøller og solceller i landskabet.
Chok-studie: Vi har overskredet den planetære grænse for kemikalier - PFAS er synderen
Selv sneen i Antarktis indeholder farlige mængder PFAS.
Forslag: Sådan skaffer man ferskvand til tørkeramt Sydeuropa
De fleste har nok bemærket, at der i store dele af Europa er usædvanlig stor mangel på ferskvand denne sommer sammen med hedebølgerne. Skovbrandene raser i Spanien, og italienske floder som Po …
10 danske projekter gør sig klar til en tur i rummet med Andreas Mogensen
Projekterne skal blandt andet filme lynnedslag fra rummet, undersøge astronauters søvn og se om VR kan forbedre astronauters helbred.
Ny robot tager slæbet på slagteriet
Slagteriarbejde har længe været blandt de mest nedslidende jobs. En ny robot udviklet af Danish Crown bruger maskinlæring til at aflaste slagteriarbejdere med de tungeste arbejdsopgaver
Jordbakterie generer triangulær molekyle, der kan bruges til jetbrændstof
Bakterien streptomyces, der findes i jord, producerer et triangulært molekyle, der kan bruges til at producere jetbrændstof. Det viser ny forskning ledt af DTU-forsker.
Ny udgave af børneavisen Techie
En spritny udgave af avisen Techie, der skal inspirere børn til at interessere sig for teknologi og naturvidenskab, er klar fra trykken. Avisen er udgivet af Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten og kommer i år med ud til alle Ingeniørens abonnenter.
Kai har hevet olie op af Nordsøen i 25 år: Nu starter et nyt eventyr, hvor han skal hjælpe klimaet
På en olieplatform i Nordsøen er de første forsøg med at lagre CO2 i undergrunden så småt i gang. Men kan det redde os fra klimakrisen?
Ugens debat: Viden og satire
DR narrede førende eksperter ved at lade en fupjournalist interviewe dem om deres speciale. I virkeligheden var det forskernes argeste modstandere, der stillede spørgsmålene, uden at DR oplyste om det. Nu vil de medvirkende have fjernet programmerne, mens DR afviser. Læserne på ing.dk var stort set uden undtagelse på de medvirkende forskeres side, mens DR fik knubbede ord med på vejen.
Fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområder
Ny forskning fra Sverige viser, at fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområder, selvom de kun udgør en brøkdel af klodens havområder.
Vindenergieksperter forudser 150 meter høje offshore-møller i 2035
Et studie af 140 eksperters mening om fremtidens vindmøller indikerer endnu større fremskridt end tidligere forventet, både for enkelte møller og hele anlæg.
Professor Anja C. Andersen om DR-medvirken: ‘Jeg er målløs’
Professor i astronomi Anja C. Andersen føler sig snigløbet til at medvirke i et program, hvor det efterfølgende viser sig, det var en ‘flat earther’, der interviewede via journalistens øresnegl.
LEDER: Vi kan ikke have en Microsoft-chef i spidsen for Danmarks digitalisering
Selvom Danmark er blandt de mest digitaliserede lande i verden, har vi været uden nogen fælles plan for digitaliseringen i mere end et år, siden den seneste fællesoffentlige digitaliseringsstra…