Strudsen i centrum af ny klimaforskning
Et hold forskere skal de næste fem år nærstudere strudse for at undersøge store dyrs tilpasning i et fremtidigt mere omskifteligt klima.
‘Vi har brug for alting. Giv os lidt at spise,’ lyder en desperat bøn fra et oversvømmet Pakistan
Millioner af pakistanere sover under åben himmel, efter en altødelæggende monsun ramte landet i sommer. Samtidig mødes verdens lande på 30. år for at blive enige om løsninger på klimaproblemet.
Venstre vil sælge en del af Ørsted for at finansiere den grønne omstilling
Pengene fra salget af Ørsted skal bruges til grønne investeringer frem mod 2030 og forskning og udvikling, som skal gøre Danmark klimaneutral i 2050.
LEDER Valgets vigtigste spørgsmål: Hvem skal levere de teknologiske løsninger?
Så kom folketingsvalget. Om det var på tide eller i utide vil vi lade andre vurdere - det centrale er nu, at vi nu får sammensat et Folketing, der er klar til at finde løsninger på tidens stø…
SYNSPUNKT Raketter kan og skal sendes op fra Danmark
Et lovforslag, der netop har været i høring, vil forbyde private/ikke statslige raketaktiviteter i Danmark. Det kan få betydelige konsekvenser for dansk uddannelse, erhvervsliv og sikkerhed. Det…
Uanset hvad vi gør: Verdenshavene vil stige med 27 cm
Ny forskning fra GEUS viser, at der med sikkerhed vil smelte cirka 110 billiarder ton is fra Indlandsisen i Grønland, også selvom vi stoppede med at udlede CO2 fra i dag.
Ekstremregn og -temperaturer samt tørke: Risici ved global opvarmning kan reduceres
Floder tørrer ud, temperaturer når rekordniveauer og ekstremregn truer byer. Flere af naturfænomenerne er farlige for mennesker, men vi kan reducere risici ved at holde den globale opvarmning på 1,5 grader C, viser ny forskning.
Storbritannien bygger en FORUM-satellit til at måle drivhuseffekten
Airbus har indgået kontrakt med Det Europæiske Rumagentur om at bygge en satellit, der kan overvåge infrarød stråling og give et større indsigt i drivhuseffekten.
Fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområder
Ny forskning fra Sverige viser, at fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområder, selvom de kun udgør en brøkdel af klodens havområder.
Et stigende antal skovbrande i fremtiden modarbejder og vil vælte alle klimamål
Voldsomme skovbrande kommer i fremtiden til at udlede så voldsomme mængder CO2, at det svarer til udledningen fra 2,6 milliarder biler årligt, viser nyt studie
Klimaforskere holder vejret: Kabel til vigtige polarsatellitter ude af drift
Et af to fiberkabler fra Norge til Svalbard er sat ud af drift. Fiberkablerne er centrale for nedtagning af data fra verdens nordligste og største satellitstation, der leverer vigtige data til blandt andet klimaforskere.
Russere vil overvåge frossen klimabombe: Borer 30 meter ned
Et nyt system til overvågning af permafrost er nyskabende, og kommer til at forbedre de data, vi har om permafrostlaget, mener dansk forsker.
Her er 10 vigtige budskaber, som 10 førende forskere gerne vil fortælle dig
Vi skal lære af fortiden for at forstå fremtiden, siger dna-forsker Eske Willerslev blandt andet.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
FN slår endeligt fast, at global opvarmning er menneskeskabt – men hvordan ved de det?
Konklusionen kommer på baggrund af 14.000 forskningsartikler.