Analytiker: Apple klar med MicroLED i urstørrelse næste år - recordere.dk
Apple har i flere år arbejdet på at formindske Micro LED-teknologien til brug i ure
PODCAST Kan vi stole på forudsigelser fra kunstig intelligens?
Hvad hjælper det, at kunstig intelligens ifølge flere undersøgelser kan forudsige borgerkrig med en nøjagtighed på 95 procent, hvis resultaterne ikke kan reproduceres? Ugens Transformator går bag om AI-hypen.
LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lyset
Stoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
Danske forskere skal undersøge muligheden for blockchain-valgsystem i Grønland | Version2
»Med det her projekt vil vi konkret undersøge, hvordan blockchain-teknologier kan bruges til at dæmme op for angreb på valgprocessen, detektere tekniske og menneskelige fejl og bevare stemmehemmeligheden,« siger Principal Investigator på forskningsprojektet, Carsten Schürmann.
LEDER Valgets vigtigste spørgsmål: Hvem skal levere de teknologiske løsninger?
Så kom folketingsvalget. Om det var på tide eller i utide vil vi lade andre vurdere - det centrale er nu, at vi nu får sammensat et Folketing, der er klar til at finde løsninger på tidens stø…
Techtopia #253: Behandling i VR hjælper patienter med skizofreni
Virtual reality kan bruges til andet end computerspil og underholdning, bl.a. til simulationstræning af patienter med auditive hallucinationer.
PODCAST Sådan kan vi indfange og lagre Danmarks CO2-udledning
Det er ikke nok at begrænse vores udslip af CO2, vi er også nødt til at indfange den, lagre den eller bruge den. Hør hvordan i denne uges Transformator, som også handler om, hvorfor Novo Nordisk fonden netop har smidt 1,5 milliarder kroner i udviklingen af en dansk kvantecomputer.
SYNSPUNKT Alt for få nyskabelser når ud på markedet
I Danmark er vi langt fremme med forskning og innovation. Men desværre kan vejen videre ud i erhvervslivet være lang og besværlig.
Fagligt talt: Energihøstning fra vibrationer ved hjælp af elektromagnetisme
Som alternativ til batterier kan man høste energi direkte fra omgivelserne og på den måde levere strøm til sensorer.
Topforskere i USA har mistet deres status som verdens mest citerede
Kina har førertrøjen på inden for alt fra AI over bioteknologi og udgivelse af forskningsartikler. Nu er topforskningen også den mest citerede.
PODCAST: Vi har bygget stærk trådløs højttaler – lyt med og byg selv
I fem måneder har blogger Tue Dissing i samarbejde med Ingeniørens læsere bygget på en open source wifi-højttaler. Vær med på en lytter i ugens Transformator, hvor du også kan møde vores nye blogger om grønne energiteknologier, Glenda Napier.
Ny blogger: Vi må vænne os til, at VE syner i landskabet
En ny blogger på ing.dk peger på, at fællesskaber som andelsbevægelser skal hjælpe med at vi accepterer vindmøller og solceller i landskabet.
36 år efter Challenger-ulykken: Nasa klar til igen at sende specialister i rummet
Nasa vil åbne op for at sende specialister i rummet, der kan arbejde side om side med professionelle astronauter. Planerne er en del af den voksende kommercialisering af ISS.
Optaget falder på ingeniør-, it- og STEM-uddannelser: »Det er et dystert billede«
Selvom arbejdsmarkedet skriger på ingeniører, it-professionelle og STEM-uddannede, falder antallet af optagne på alle disse uddannelser markant i år.
Ny robot tager slæbet på slagteriet
Slagteriarbejde har længe været blandt de mest nedslidende jobs. En ny robot udviklet af Danish Crown bruger maskinlæring til at aflaste slagteriarbejdere med de tungeste arbejdsopgaver