Danske ingeniører genopbygger forskningsstation på Sydpolen
Rambøll står i spidsen for at ombygge og opgradere den nedslidte internationale forskningsstation Rothera, så den atter kan måle sig med de bedste.
Vismænd anbefaler CO2-skat på dansk landbrug snarest muligt: Sådan kan den se ud
Danmark bør gøre som i New Zealand, der er på vej med verdens første klimaafgift på landbruget.
Ørkenens gåde er løst: Namibias mystiske cirkler har forvirret forskere i årevis
Millioner af cirkler i Namibias ørken har ført til et hav af mærkværdige teorier. Ingen af dem passede, viser tysk forskning.
Ikke set før: Efterårets temperatur på Indlandsisen har været op mod ni grader over normalen
“Højst usædvanlige” temperaturer målt på Grønlands højeste målestation.
PODCAST Vi jagter mørklagte skibe i Østersøen
Ugens Transformator står til søs. DTU er i gang med at opbygge et ‘forbryderalbum’ over skibe, der er kendt for at slukke deres AIS-transponder ligesom de to mørklagte skibe, der blev observeret i Østersøen, kort før Nord Stream 2 blev sprængt.
Årets it-projektleder bygger bro mellem forskning og forretning | Version2
Årets it-projektleder ser sig selv som en brobygger mellem det kommercielle og det videnskabelige. Han mener, at dyb faglig forståelse er en forudsætning for god projektledelse.
Europas næstmest kraftfulde supercomputer indviet
Det er en af verdens kraftigste supercomputer, som skal bruge til eksperimentel forskning inden for klima og sundhed.
PODCAST Derfor forvirrer dansk arbejdskultur udenlandske kolleger
En coachende chef bliver betragtet som uvidende. En CEO i cowboybukser chokerer. Og et ja kan betyde hvad som helst. Ugens Transformator handler om, hvorfor vi danskere er så svære at arbejde sammen med for udlændinge.
Strudsen i centrum af ny klimaforskning
Et hold forskere skal de næste fem år nærstudere strudse for at undersøge store dyrs tilpasning i et fremtidigt mere omskifteligt klima.
SYNSPUNKT om VM: Kan man fravælge Qatar og tilvælge Saudi-Arabien?
Vi bliver i øjeblikket tæppebombet med information og synspunkter, om alt hvad der er galt med VM i fodbold i Qatar, optakten til turneringen og Qatar som samfund i det hele taget. Den lille gol…
PODCAST Lastbiler med kørestrøm er spild af energi
Skal vi have køreledninger mellem Øresundsbroen og Femern, så lastbiler kan køre på strøm? I ugens Transformator runder vi også den vellykkede opsendelse af Nasas SLS-raket og Volvo EX90, der tilbyder to-vejs-opladning. Og så har vi et tilbud til halv pris.
Automatisering: Instrumentparken i Arla får nyt digitalt liv i laboratoriet
Meget arbejde i forsknings- og udviklingslaboratorier foregår i dag manuelt. Hos Arla Foods Ingredients har ph.d.-studerende Freja Mardal automatiseret sine forsøg med membranfiltrering.
Fagligt talt: Dansk forskning danner grundlaget for fremtidens skibsdesign
Skibe står for 90 procent af den internationale transport og ca. 2,5 procent af den globale CO2 udledning. Med et øget globalt fokus på energieffektivisering samt nye regulativer fra IMO er der…
Dagbog fra COP27: Valg af uddannelse kan være det vigtigste klimavalg
Set i et globalt perspektiv er renovering af eksisterende byggeri helt afgørende for den grønne omstilling.
GSMA hylder operatørernes fremskridt inden for bæredygtighed
GSMA fremhæver mobilindustriens tiltag for at prioritere miljøtænkning. Den nyeste forskning viser øget brug af vedvarende energikilder til at drive netværkene. I en udtalelse nævner industrigruppen, at mængden af vedvarende energi, der er blevet brugt, er øget i løbet af de tolv måneder, der er gået siden COP26 i november 2021. I en udtalelse nævner industrigruppen, at mængden af vedvarende energi, der er blevet brugt, er øget i løbet af de tolv måneder, der er gået siden COP26 i november 2021.