USA vil bygge supercomputer på to exaflops: Skal fremtidssikre atomvåben
USA planlægger at sætte den hidtige største supercomputer, El Capitan med to exaflops i drift om to år med processorteknologi fra AMD. Dermed ser det ud til at USA igen indtager førertrøjen i det globale kapløb om verdens kraftigste computere.
Dansker har udviklet verdens mest brudsikre glas
Strukturen i glas er svær at forstå, fordi atomerne ikke sidder på rad og række. Glasforsker Morten Mattrup Smedskjær modtog i dag Grundfos-prisen for sit arbejde med glasmysteriet.
Ny computerchip kan give lynhurtige computere i fremtiden
Amerikanske forskere har bygget en kulstof-mikrochip, der er langt mere effektiv, end dem vi har i dag.
Rumkapløb: Sverige og Norge vil opsende minisatellitter
Det voksende marked for mini-satellitter har fået landende til at skrue op for ambitionerne om egne rumhavne til opsendelse af raketter i kredsløb.
Vilde idéer om vand undersøges på DTU
Eksperimenter viser, at egenskaberne ved vand kan påvirkes med ultrasvage elektromagnetiske felter. Årsagen hertil nøjes DTU-forsker endnu med at gisne om, men han mener, perspektiverne er store.
Huawei udelukkes fra SD Association – kan betyde enden på microSD-kort i Huawei-telefoner
Mobilproducenten har nu lavet sin egen SD-standard.
Huawei mister adgang til at bruge SD-kort og microSD - recordere.dk
Som dagene går bliver konsekvensen af Huaweis placering på US blackliste mere tydelig.
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien
Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
Københavns Universitet og Microsoft tester ny platform for kvantecomputer
Google og IBM bruger allerede Josephson junctions i deres kvantecomputere. Disse kan muligvis også danne grundlag for de særlige topologiske kvantebit, som Microsoft satser på at bruge i deres kvantecomputer.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Hands-on med Samsung Galaxy Fold: Første foldbare smartphone - recordere.dk
På en eksklusiv event i London, har recordere.dk haft den nye spændende Galaxy Fold i hånden. Og man kan sige hvad man vil, men Galaxy Fold er et spændende bekendtskab.
Nyt kuld af de fremmeste forskere får stor særbevilling fra Villum Fonden
11 forskere modtager i alt 410 mio kr. til forskning efter deres eget hjerte. To kommer fra udlandet, og de flytter nu deres forskning til Danmark.
Samsung afgør OLED TV fremtid i næste måned - recordere.dk
Erhvervsmedie: Samsung Display ventes at afgøre investering i OLED TV til april.
Nye legeringers gode egenskaber skyldes tilfældighed
Interessen for legeringer med fem eller flere grundstoffer, såkaldte højentropilegeringer, er eksploderet. Forskere på Københavns Universitet undersøger, hvordan de kan fungere som katalysatorer inden for elektrokemi.