Nyt røntgenapparat på KU Food skal gøre plantebaseret kost mere lækkertAt kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.
Den samme eksplosion dukker op i forskernes rumteleskop igen og igenEksplosionen kommer fra en stjerne, der kollapsede for ti milliarder år siden.
Elon Musk samler verdens største rumraket‘Starship’ skal sende mennesker til både Månen og Mars.
Derfor skal vi overholde stort klimamål: Vi kan halvere mængden af is, der smelter i GrønlandIfølge Paris-aftalen skal gennemsnitstemperaturen helst ikke stige mere end 1,5 grader.
For første gang nogensinde: Nasa-robot laver ilt på MarsIlten skal bruges til fremtidens missioner, når der skal mennesker til Mars.
Niels Bohr Institut advarer: Vandstanden stiger mere end hidtil antagetNy forskning forudser en stigning i verdenshavene på op imod 1,35 meter frem mod 2100. Det er en væsentlig større stigning end tidligere beregnet.
Danmark kan få flere kraftige tordenstorme i fremtiden: Men hvorfor opstår de?Risikoen for kraftige tordenstorme stiger på grund af store temperaturforskelle.
En ny verden åbner sig: Sådan indtager vi Mars i din levetidOm 40 år har vi en base på Mars med plads til 80-100 mennesker, vurderer forsker.
Danmark spiller afgørende rolle i ny Nasa-mission: Her er fire danske teknologier på vej til MarsSuperkameraer og en iltmaskine er blandt de danske bidrag.
Gådefuldt klima hærgede oldtidens Rom: Grønlands is gemmer måske på årsagenIskerner afslører, at et kæmpe vulkan-udbrud fik temperaturen til at falde med op til syv grader lige efter Cæsars død.
Nytter det at droppe oksekød og flyrejser, når lande som Kina udleder meget mere CO2?Din CO2-udledning er meget højere end en kinesers. Så der er ingen undskyldning, siger forsker.
Dansker i hederamte Alaska: ‘Røgen fra skovbrande svier i øjne og næse’Vi skal kun forvente flere varmerekorder, siger klimaforsker. 2019 har allerede budt på en del.
Københavns Universitet og Microsoft tester ny platform for kvantecomputerGoogle og IBM bruger allerede Josephson junctions i deres kvantecomputere. Disse kan muligvis også danne grundlag for de særlige topologiske kvantebit, som Microsoft satser på at bruge i deres kvantecomputer.
Danske forskere: Billede af sort hul er begyndelsen på en ny æraBilledet bekræfter sorte hullers eksistens og kan give os ny viden om, hvordan tyngdekraften fungerer.
Nyt kuld af de fremmeste forskere får stor særbevilling fra Villum Fonden11 forskere modtager i alt 410 mio kr. til forskning efter deres eget hjerte. To kommer fra udlandet, og de flytter nu deres forskning til Danmark.