Redaktionens favoritter: Hvis der er liv i rummet, hvordan ser det så ud?
Fra Spielbergs E.T. til de kloge aliens i ‘Arrival’ – fremmede rumvæsner besøger jævnligt vores klode, i hvert fald i ly af biografsalens mørke. Science fiction-filmene rejser spørgsmålet: Hvordan ser liv i rummet ud? Vi har spurgt en række rumforskere.
Hubble spotter ny måne i kredsløb om iskæmpen Neptun
Den nye måne Hippocamp bringer planetens antal af måner op på 14. Der kommer nok flere til, siger forsker.
Følg med live: I eftermiddag ankommer Nasa til asteroiden Bennu
Efter mere end to år undervejs ankommer en Nasa-sonde kl. 17.45 til sit kredsløb om asteroiden Bennu. Målet er at sende materiale hjem for at kunne sige mere om dannelsen af solsystemet.
Danmark dominerer rummet: Her er fem store missioner med dansk deltagelse
Danmark er det land i verden, der har mest udstyr med ombord på flest rummissioner.
Uforklarlig kraft i vores solsystem: Forskere på sporet af den mystiske “Planet 9”
Der er muligvis en niende planet i vores solsystem. Nu har en dværgplanet med et underligt kredsløb sendt forskere på sporet.
Jupiters magnetfelt er drevet af en helt usædvanlig dynamo
Amerikansk-dansk forskergruppe har påvist enorme forskelle for Jupiters magnetfelt på den nordlige og sydlige halvkugle, som skyldes, at Jupiters dynamo er helt forskellig fra Jordens.
Jorden koger, men Mars bliver nok ikke vores redningsplanet
Med kæmpespejle, kernevåben og meteornedslag kan forskere måske skabe en levedygtig atmosfære på Mars. Men vent lige med at booke billet til rejsen.
Jagten på den niende planet er gået ind i slutfasen
Flere objekter i Kuiperbæltet har så atypiske baner, at de må være påvirket af en stor ukendt planet. Det mener i hvert fald to amerikanske astronomer, der har udpeget det område på himlen, hvor planeten burde findes.
Kæmpeteleskop tager første billede af nyfødt planet
Billedet er første bekræftede foto af en nyfødt planet. Den farer gennem en skive af støv og gas omkring en meget ung stjerne 370 lysår væk.