Værd at Vide: Er ʻOumuamua en komet eller et stykke rumskrot?
Amerikansk astrofysiker argumenterer i ny bog ivrigt - men ikke helt overbevisende - for, at et interstellart objekt, der passerede gennem Solsystemet for fire år siden, var skabt af intelligente væsener.
Krigen rammer rumfarten: ’Uden russernes hjælp kan rumstationen styrte ned’
Invasionen i Ukraine går ud over rummissioner både på kort og lang sigt.
Russiske trusler om at crashe ISS er tom snak - lige nu crasher deres rumindustri
Analyse: De vestlige ISS-partnere er på vej med løsninger til at holde rumstationen i kredsløb, hvis samarbejdet med Rusland kollapser. Men det var jo aldrig meningen.
Trusler afdækket i ny klimabibel fra FN: 4 måder, klimaforandringerne rammer os på
Selv hvis det lykkes at begrænse temperaturstigningen på kloden til 1,5 grader, vil der ske uoprettelige skader på jorden. Det konkluderer ny FN-rapport.
Spørg Fagfolket: Hvordan kan så lidt CO2 i luften skabe en drivhuseffekt?
En læser undrer sig over, at et CO2-niveau på under en promille af Jordens atmosfære kan lave så meget ravage. Det svarer professor på Aarhus Universitet på.
Den nye ’Alien’-serie foregår på Jorden om 70 år - recordere.dk
Det betyder, at Ellen Ripley sikkert ikke bliver en del af serien, eftersom hun først bliver født i 2092. Den centrale figur i de fire hovedfilm i ’Alien’-universet, Ellen Ripley, bliver ifølge fansitet Xenopedia født 7. januar 2092. Det sker ikke på Jorden, men på månen, nærmere betegnet månekolon
Udfordrer SpaceX, OneWeb og Amazon: EU vil sende hundredevis af satellitter i lav jordbane
EU-Kommissionen vil sende satellitter i kredsløb om Jorden i lav jordbane allerede fra næste år. Det skal forbedre og sikre den europæiske internetinfrastruktur og gøre os uafhængige af kommunikationsteknologi fra USA, Kina og Rusland. På sigt skal satellitterne levere sikker kvantekryptering.
Ugens debat: Hvis der er liv på andre planeter – hvorfor ser vi det så ikke?
Hvis fremmed liv skal besøge Jorden, kræver det ekstremt hurtige fartøjer. En teoretisk fysiker gennemgik på ing.dk mulighederne for at nå overlyshastighed. Læserne diskuterede derefter, hvorfor aliens overhovedet skulle være interesserede i at besøge os.
Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
Niels Bohr fysiker giver sit bud: Sådan flyver ufoer …hvis de findes
Hvis fremmed liv har besøgt Jorden, så har det krævet ekstremt hurtige fartøjer. Men er overlyshastighed overhovedet muligt? Teoretisk fysiker forklarer mulighederne med udgangspunkt i nye ideer til såkaldte warp-drives.
PODCAST: Universets oprindelse og Jordens historie
AFSNIT 1: I denne podcast sætter Ingeniørens videnskabsredaktør Jens Ramskov fokus på, hvad videnskaben fortæller os om universet og naturens orden og udvikling. Første episode handler om, hvordan Jorden opstod, og hvordan den engang vil ende sin eksistens.
Exomåner er svære at finde, men her er et rigtigt godt bud
Forskere har gennemanalyseret observationer af 70 stjernesystemer og fundet en ny interessant exomåne-kandidat. Det kræver flere observationer for at afgøre, om kandidaten kan få den endelige blåstempling.
Spektakulære stjerneskud, solformørkelse og nordlys: Det skal du holde øje med på himlen i 2022
Du kan blandt andet opleve både en delvis sol- og en delvis måneformørkelse i løbet af året.
Rumteleskop tager billeder af de fjerneste planeter i vores solsystem
På billedet af Jupiter kan man se en orkan, der er to til tre gange større end Jorden.
Kan Jordens vand stamme fra Solen?
Britiske forskere fremsætter ny teori om, hvorfra Jorden fik sine store mængder af vand.