Efter hollandsk rapport: Ingen aner, hvad Lynetteholm vil betyde for vandmiljøet
Hollandske eksperter afviser en tidligere antagelse om, at klimaforandringer vil udligne Lynetteholms blokering af salt- og vandtransporten til Østersøen.
Slut for i år: I dag har vi danskere brugt vores del af klodens ressourcer
Hvis alle på jorden levede som danskerne, skulle der over fire jordkloder til at tilfredsstille forbruget.
Hedebølger over polerne: australsk varme blæser ind over Antarktis
Over de seneste syv dage har målestationer i Arktis og Antarktis vakt ekstraordinær bekymring i det globale polar- og klimaforskningsmiljø. Ekstreme begivenheder som polare hedebølger tyder på, at globale klimaforandringer kan være tættere på worst-case end tidligere antaget.
Dansk åbningsfilm på CPH:DOX zoomer ind på smeltevandshul i Grønlands indlandsis
Instruktør Lars H. Ostenfelds film Into the ice har verdenspremiere på dansk dokumentarfestival. Den skal være med til at sætte fokus på klimaforandringerne.
Vandkrævende udvinding af grundstof: To flamingoarter i Lithium-trekanten truet af udryddelse
Hovedingrediensen i blandt andet el-bilbatterier, skader biodiversiteten i Atacama-ørkenen.
Troede kæmpekrater på Grønland var nyt - men skete efter dinosaur-meteorit
Et enormt asteoridekrater under indlandsisen er nu dateret til få millioner år efter det store nedslag, der udryddede dinosaurerne. Det er langt ældre end hidtil antaget og åbner for nye tolkninger af lokale og globale klimaforandringer.
Trusler afdækket i ny klimabibel fra FN: 4 måder, klimaforandringerne rammer os på
Selv hvis det lykkes at begrænse temperaturstigningen på kloden til 1,5 grader, vil der ske uoprettelige skader på jorden. Det konkluderer ny FN-rapport.
FN forhøjer alarmsignal: Hvert eneste lille nøk op på temperaturskalaen vil ramme os hårdt
Konsekvenserne af klimaforandringer kan blive endnu værre, end man har troet hidtil, viser ny stor klimarapport fra FN.
Forskere: Ferskvandet flytter sig hurtigere end vi troede
Drikkevandets cyklus bliver hurtigere forvrænget af klimaforandringer, end forskerne havde forventet. Det viser et nyt studie, der er blevet publiceret i Nature.
Jorden ved Middelhavet lider: Men der mangler mere viden
Der mangler data for at kunne overvåge og lovgive omkring jordforringelse i Middelhavsområdet. Det er konklusionen i et nyt studie fra Stockholm Universitet i Sverige og Navarino Environmental Observatory i Grækenland.
Minecraft skal lære skoleelever at forstå klimaudfordringer
Lektor ved ITU, Hans-Joachim Backe, vil hjælpe lærere med at bruge de spil, eleverne selv spiller, til at undervise i klimaforandringer.
Boganmeldelse: Mernild er træt og irriteret af klimafornægtere - sådan svarer han dem
Ny velskrevet bog fortæller om klimaforandringerne i verdens koldeste egne og mødet med både klimaskeptikere og klimaaktivister.
Vinter-OL kræver hundredevis af snekanoner: Spild af ressourcer, lyder kritikken
Når vinter-OL starter fredag i Beijing sker det på et tæppe af kunstigt sne. Det er spild af ressourcer, for det kræver millioner liter vand, som dræner naturområder, lyder kritikken fra forskere, som advarer om at klimaforandringer vil gøre det være at finde egnede skisportsteder til Vinter-OL i fremtiden.
Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
PODCAST: Hvordan opstod livet på Jorden?
AFSNIT 2: Opskriften på liv får du denne episode af ‘Sikkert og vist om videnskab’, der handler om, hvordan livet opstod på vores klode, og hvordan arterne har klaret sig i evolutionens lotteri.