Aarhus skal være centrum for nyt udviklermiljø: »Problemet er, hvordan man laver en forretning ud af det« | Version2
Langt over halvdelen af alle spilvirksomheder ligger i København og omegn, men i Aarhus vil man skabe et kreativt miljø omkring spil. Version2 har besøgt Aarhus Filmby, hvor inkubatoren Ideas Lab skal lede udviklingen.
LEDER Lynetteholm spiller hasard med vor Østersø - slam er ikke det største miljøproblem
Det ser ulækkert ud, når de første kubikmeter slam, der er gravet op fra havbunden i Københavns Havn for at sikre stabil bund under den 2,6 km2 kunstige ø Lynetteholm, bliver dumpet i Køge Bu…
Fagligt talt: Flagermus i Danmark bærer forskelligartede coronavirus
Før COVID-19 opstod, som følge af smitte med SARS-CoV-2, vidste man allerede, at der er et reservoir af virus i flagermus med både zoonotisk potentiale (kan smitte mennesker) og potentiale for s…
Valgdebat: Det gunstige arbejdsmarked skal give IDAs medlemmer bedre trivsel
Der blev nikket randen rundt, da IDAs listeførere mødtes til debat i torsdags. Selv om de i alt 13 lister har forskelligt perspektiv på medlemmernes arbejdsliv, var der mere konsensus end konflikt under debatten.
Global logistik-kæmpe lukker systemer ned efter stort cyberangreb
Søndag blev logistikvirksomheden Expeditors International ramt af et cyberangreb, der standsede virksomhedens operationer globalt.
Alle skal betale mere: Ekspertgruppe foreslår tre modeller for CO2-afgift for industrien
Nu er det op til politikerne at blive enige om en endelig model for CO2-afgiften.
Mercedes vildleder forbrugerne med ‘grøn’ kampagne, mener flere organisationer
Greenpeace har klaget til Forbrugerombudsmanden over kampagnen, som de kalder greenwashing.
Når skaden er sket: PFOS kan oxideres eller varmes væk
PFOS og andre PFAS-stoffer kan godt renses og gøres ufarlige, både fra vand og jord. Men metoderne er relativt dyre, og der forskes i bedre.
Leder: Miljøet lider under hastværk ved prestigeprojekter
Man må forstå det sådan på transportminister Benny Engelbrecht, at han sover roligt om natten til trods for dyb og faglig bekymring i Sverige for, om Danmarks storstilede projekt Lynettehol…
Forskere i opråb: Tag sundhedstruslen fra giftige fluorstoffer alvorligt
Sundhedstruslen fra fluorstoffer er underbelyst og underprioriteret, advarer en række eksperter. Ud af 19.000 forurenede grunde i Danmark er kun 1.100 undersøgt for PFAS.
Her er universiteternes plan for udflytningen af STEM-uddannelserne
Universiteterne har i høj grad prioriteret de to studieområder ‘tech’ og ‘science’ i deres udspil til udflytning og nedlukning af studiepladser.
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytning
Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
Giftgas og a-bomber førte til grundforskningens syndefald
Grundforskningen vil altid være, og har aldrig været uskyldsren, lyder det fra historiker på Niels Bohr Institutet, der hjælper os gennem fortællingen om grundforskningens tumultariske liv gennem tiderne.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organer
Stamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.
Professor forsvarer brug af bandlyste pesticider: Små mængder er ikke farligt
Politiken og Danwatch har rettet kritik mod Miljøstyrelsen for at give danske landbrug dispensationer til at bruge EU-bandlyste pesticider. Men ifølge professor i miljøkemi, så er kritikken slet ikke berettiget.