Isen smelter og storbyer vokser: Google Earth viser Jordens forandringDet er nu muligt at se satellitbilleder fra næsten fire årtier.
Mystisk rum-småkage har længe undret forskere: Den kan stamme fra en Pluto-lignende planetEn ny teori om objektet ’Oumuamua’ lyder sandsynlig, siger eksperter.
Mystisk rum-småkage har længe undret forskere: Det kan stamme fra en Pluto-lignende planetEn ny teori om objektet ’Oumuamua’ lyder sandsynlig, siger eksperter.
Kom med i renrummet: Udstyr på Nasas Mars-rover blev samlet på Københavns UniversitetNår Nasas Mars-rover lander til februar, skal en plade fra Niels Bohr Institutet sørge for, at billederne af Mars-stenene står knivskarpt. Ingeniøren var med i renrummet for at samle et af instrumenterne.
Vildt regnestykke: Menneskeskabte ting vejer snart mere end alt liv på klodenDet er næsten ubegribeligt, siger professor.
Amerikansk kvanteforsker på KU modtager H.C. Ørsted GuldmedaljeFor første gang siden prisen blev indstiftet i 1909 går den til den udenlandsk forsker, der arbejder i Danmark.
Danmark kan få flere kraftige tordenstorme i fremtiden: Men hvorfor opstår de?Risikoen for kraftige tordenstorme stiger på grund af store temperaturforskelle.
Nye tal viser dyster udsigt for Arktis: Havisen kan være væk i næste årtiNogle steder er temperaturen over isen steget med næsten otte grader på 40 år.
Amerikanske forskere vil bore gennem Indlandsisen for at bestemme stabilitetenTil næste år begynder amerikanerne boringer fire steder i det nordlige Grønland for at bestemme indholdet af radioaktive isotoper i fundamentet under Indlandsisen med henblik på at afgøre, hvornår området sidst var isfrit.
En ny verden åbner sig: Sådan indtager vi Mars i din levetidOm 40 år har vi en base på Mars med plads til 80-100 mennesker, vurderer forsker.
Danmark spiller afgørende rolle i ny Nasa-mission: Her er fire danske teknologier på vej til MarsSuperkameraer og en iltmaskine er blandt de danske bidrag.
Grønlandske isboringer kobler vulkanudbrud til den romerske republiks undergangForskere har længe mistænkt et vulkanudbrud i Alaska for stå bag en periode med ekstrem kulde for omkring 2000 år siden. Iskerneboringer fra Grønland afslører nu, hvor og hvornår vulkanudbruddet fandt set.
Gådefuldt klima hærgede oldtidens Rom: Grønlands is gemmer måske på årsagenIskerner afslører, at et kæmpe vulkan-udbrud fik temperaturen til at falde med op til syv grader lige efter Cæsars død.
Kvanteforskere studerer snedig sammenkobling af superledning og ferromagnetismeSDU-forsker finder langtrækkende magnetoeelektroniske excitationer i diamant doteret med bor. På KU studerer forskere lignende fænomener i andre materialer.
Forskere advarer om klimakollaps: Vi er ved at overskride grænsen på ni vigtige områderVi er så tæt på ni såkaldte ‘tipping points’, at udviklingen kan blive umulig at vende, argumenterer forskere.