Reportage: Danmarks første kvantekryptering på almindelig fibernet er blevet etableret i dag - se hvad der sker når forbindelsen hackes herNiels Bohr Institutet, København: “Jeg tror, at vi er på vej ind i en ny kvante-æra. Det, der sker i øjeblikket på området, er jo fuldstændigt vildt.” Vær med i øjeblikket, hvor forskerne prøver at hacke den første danske kvanteforbindelse på dansk jord. Se videoen her.
Værd at Vide: Det vilde kvantevestenKvanteteknologien buldrer frem, men hvor og hvordan den kommer til at forandre verden, ved vi ikke endnu, for klassisk teknologi står ikke i stampe, og forskellige kvanteteknologier kæmper mod hinanden.
Hollandsk astrokemiker modtager den sjældent uddelte Niels Bohr GuldmedaljeEwine van Dishoeck er den kun 13. modtager af medaljen indstiftet af Ingeniørforeningen i Danmark. Måske er hun også den sidste.
Værd at Vide: Københavnermetallet til brug i avancerede transistorerHafnium fylder 100 år i år. Besynderlig egenskab betyder, at hafniumdioxid kan udnyttes til energieffektive transistorer.
Nyt røntgenapparat på KU Food skal gøre plantebaseret kost mere lækkertAt kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.
Den samme eksplosion dukker op i forskernes rumteleskop igen og igenEksplosionen kommer fra en stjerne, der kollapsede for ti milliarder år siden.
Robot indsamler første stenprøve på Mars: ‘Det er kæmpestort’Sammen med andre prøver skal stenen gøre os klogere på, om der har været liv på planeten.
Mystisk planet i solsystemet kan være tættere på os, end vi trorEn niende planet gemmer sig måske i yderkanten af vores solsystem.
Ny forening skal bringe dansk kvanteteknologi i frontDanish Quantum Community skal være med til at overbevise politikerne om, at der er andet end grøn forskning, der har betydning i det store billede.
Elon Musk samler verdens største rumraket‘Starship’ skal sende mennesker til både Månen og Mars.
Harvard-forsker går all in på at finde intelligente rumvæsnerStort forskningsprojekt skal gøre os klogere på, om der er avanceret teknologi i rummet.
Dansk astrofysiker om Kinas vellykkede Mars-landing: ‘De har fart på’I nat lykkedes det Kina at lande et køretøj på Mars.
Dansk forsker bag Nasa-sonde byder kineserne velkommen til kapløbet om Mars: ‘En fantastisk nyhed’I nat lykkedes det Kina at lande et køretøj på Mars.
Derfor skal vi overholde stort klimamål: Vi kan halvere mængden af is, der smelter i GrønlandIfølge Paris-aftalen skal gennemsnitstemperaturen helst ikke stige mere end 1,5 grader.
For første gang nogensinde: Nasa-robot laver ilt på MarsIlten skal bruges til fremtidens missioner, når der skal mennesker til Mars.