Topologisk superledning i nanotråde: Et skridt på vejen til en ny form for kvantebit
Forskere på Københavns Universitet kombinerer to effekter på ny måde i bestræbelserne på at udvikle et fundament for en særlig form for qubit til kvantecomputere.
Danske forskere vil bygge ‘ultimativ sikker kommunikationslinje’ mellem KU og DTU
15 års kvanteforskning på Københavns Universitet skal nu omsættes til reelle produkter, der kan sælges og bruges til at sikre sikkert internet, lyder det fra forskerne.
Sådan gik det i 2019 – hvor mange quizspørgsmål kunne du svare på?
To læsere fik alle 13 spørgsmål rigtige i sidste års tipskupon om begivenheder i 2018. Læs her, hvad du skulle have svaret.
»Pengene fra Helvede« er forskernes virkelige hovedpine
Private fonde bestemmer, hvad danske forskere beskæftiger sig med. Mange forskere finder det dybt problematisk.
Danske forskere har gjort kvantecomputere billige
Forskere fra Københavns Universitet har været med til at udvikle en ny komponent, der kan gøre det væsentlig billigere at producere kvantecomputere.
Indlægget Danske forskere har gjort kvantecomputere billige blev først udgivet på iNPUT.
…
Københavns Universitet og Microsoft tester ny platform for kvantecomputer
Google og IBM bruger allerede Josephson junctions i deres kvantecomputere. Disse kan muligvis også danne grundlag for de særlige topologiske kvantebit, som Microsoft satser på at bruge i deres kvantecomputer.
Bliv klogere på quantum, AI, data og cloud - kom med til Version2 Data & Cloud Expo
Den internationale messe Data & Cloud Expo afholdes for første gang på dansk jord den 1. og 2. maj
Nyt kuld af de fremmeste forskere får stor særbevilling fra Villum Fonden
11 forskere modtager i alt 410 mio kr. til forskning efter deres eget hjerte. To kommer fra udlandet, og de flytter nu deres forskning til Danmark.
Nye legeringers gode egenskaber skyldes tilfældighed
Interessen for legeringer med fem eller flere grundstoffer, såkaldte højentropilegeringer, er eksploderet. Forskere på Københavns Universitet undersøger, hvordan de kan fungere som katalysatorer inden for elektrokemi.
Danske forskeres projekter med i kampen om at blive EU-flagskibe
Den næste store europæiske forskningssatsning skal findes inden for medicin, energi, kunstig intelligens eller digitalisering af historien. Vinderprojekterne bliver EU-flagskibe og får en mia. euro og danske forskere er med i flere konsortier.
Vi behøver ikke skyde køerne, for at landbruget kan levere større CO2-reduktion end elbiler
En rapport udarbejdet for regeringens eget fødevareministerium påviser fem veldokumenterede CO2-virkemidler i landbruget. Dermed modsiger den klimaministerens udtalelse i et debat-program torsdag om, at eneste løsning var at »skyde køerne«.
Microsoft bygger kvantecomputer i Lyngby
Microsoft skal i samarbejde med Københavns Universitet og DTU udvikle en kvantecomputer. Senere i dag indvier Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) et nyt forskningscenter der bliver centrum for udviklingen. Centerer, der får navnet Microsoft Quantum Materials Lab, ligger hos Microsofts danske hovedkvarter i Lyngby.
Microsoft bygger verdens første kvantecomputer i Lyngby sammen med Københavns Universitet
I dag åbner Microsoft dørene til et nyt forskningscenter, der skal bygge verdens første kvantecomputer. Den sakl bygges i samarbejde med forskere og ingeniører fra Københavns universitet.