SYNSPUNKT Europa bør satse på egenproducerede chips og grøn AI Det uforudsigelige geopolitiske klima og udfordringer med leverancesikkerheden har fået Europa sporet ind på, at vi nok gør klogt i at etablere produktion af computerchips til vore egne lande. D…
Værd at Vide: Det vilde kvantevesten Kvanteteknologien buldrer frem, men hvor og hvordan den kommer til at forandre verden, ved vi ikke endnu, for klassisk teknologi står ikke i stampe, og forskellige kvanteteknologier kæmper mod hinanden.
PODCAST Sådan kan vi indfange og lagre Danmarks CO2-udledning Det er ikke nok at begrænse vores udslip af CO2, vi er også nødt til at indfange den, lagre den eller bruge den. Hør hvordan i denne uges Transformator, som også handler om, hvorfor Novo Nordisk fonden netop har smidt 1,5 milliarder kroner i udviklingen af en dansk kvantecomputer.
Ugens debat: Brænd mere affald, og stop russisk gas Det er til løbende diskussion, om sortering eller afbrænding af affald giver mest energi og mindst CO2. Læserne på ing.dk synes, diskussionen er overflødig nu, hvor affaldet kan hjælpe os fri af russisk gas.
Tumult hos Worms-udvikler: Inddrog ikke medarbejdere i NFT-projekt Spilstudiet Team17 inddrog ikke medarbejderne i beslutningen om deres NFT-projekt, MetaWorms, og nu fortæller en række ansatte om dårlige arbejdsforhold hos studiet, hvor lønningerne er lave, overarbejde en normalitet og tilliden til ledelsen er skrumpet betydeligt.
Energiforskeren: Superledere og permanente magneter kan blive gamechangere Forskerne kigger fremad: Det elektrificerede samfund skyller hastigt ind over os og nye materialer bliver stadig mere afgørende, lyder det fra professor i effektelektronik Frede Blaabjerg i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
Statsministeren og robotterne er på 5G Fynske robotter kan nu via 5G navigere med hjælp fra skyen, og videobilleder af statsministeren ved Folketingets åbning blev sendt samme vej. Dansk 5G er dog mere eksperimenter end funktionelle services.
300 meter forskningsskib med egen atomreaktor Ekstremt rige skal inviteres med på verdens største forskningsskib, der både skal huse laboratorier, luksus-suiter og en smeltesalt-atomreaktor. Idemanden bag håber, at være klar til afgang inden 2030.