Inspektion, transport, overvågning - dronernes fremtid er autonom
Autonome droner kan få kæmpebetydning, både for landbruget, den grønne industri og sundhedssektoren. Derfor har SDU nu fået en professor i aero-robotik.
Bagsiden: Er det en frøhandlers lodder?
Gunnar Schiøtt Hansen ville gerne have yderligere info om sit indkøbte lodsæt, så vi har spurgt lidt rundt.
Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde
Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.
Præcisionslandbrug: 5G skal gøre dansk landbrug smartere
Præcisionslandbrug er et ny begreb, som landmændene skal lære og tage til sig, tyder alt på. Det handler om, at landbruget skal kobles mere op til internettet og levere data, så landmændene langt bedre kan optimere sit landbrug. Det er naturligvis 5G, der er omdrejningspunktet for dette og det er TDC Net, der lige nu […]
Read More…
.
Afrikas store aber mister deres leveområder
Klimaforandringer, landbrug og befolkningsvækst er skyld i, at et sted mellem 85 og 94 procent af de store afkikanske abers habitater kan forsvinde inden for 30 år.
KRONIK: Supplér IPCC’s regnemodel med Real Climate Impact
Anker Jacobsen, civilingeniør og direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Den internationale klimaorganisation under FN har for år tilbage arbitrært valgt at fokusere på b…
Det Hvide Hus går ind kæmpe slagteri-hack: Mistænker russiske kriminelle
De amerikanske myndigheder er gået ind i sagen om cyberangrebet på den globale kødproducent JBS S.A. Indtil videre peger flasken på Rusland, lyder det.
1888: Nye dampsprøjter yder 1600 potter pr. minut
Den nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i København bragte to smukke prøver på, hvor fremskreden teknikken er inden for brandsprøjter, skrev Ingeniøren i 1888. I samme nummer kan man desuden læse om de nyeste valsestole, dampmaskiner samt vind-, gas- og petroleumsmotorer.
DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagring
At opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Hvis vi spiser efter kostrådene, kan 40 procent landbrugsjord sløjfes
Et af de største potentialer for at reducere landbrugets klimaaftryk er en grønnere kost, siger ekspert.
Forskere: Biogas er alt for dyr klimagevinst – og prisen fortsætter opad
Den årlige regning for biogasstøtte er på fortsat himmelflugt, og internationale forskere opfordrer Danmark til at droppe den.
Klimafiks har en ulempe: Forskernes bøvsestopper dur ikke til økologiske køer
Forskere forsøger at nedbringe de økologiske køers metanudslip ved at give dem æteriske olier.
Ko nummer 8489 er bøfelskeres og mælkedrikkeres store håb
Forskere har med nye fodertilsætningsstoffer reduceret danske køers metanudslip med godt en tredjedel.
EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om
EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.
Landbrugsstyrelsen klar til at sætte gang i it-projekt til kvart milliard kroner
Landbrugsstyrelsen er klar til at trykke på start-knappen til kæmpe it-projekt, der kommer til at strække sig frem til 2027 med et samlet budget på mere end en kvart milliard kroner.