Gennemskuelig kunstig intelligens skal advare diabetikere om insulinfølingI Aalborg arbejder civilingeniører på at udvikle en algoritme, der kan forudsige lavt blodsukker hos diabetikere. Og de vil kunne forklare, hvad advarslen bygger på.
Hospitaler er nødt til at ansætte andre faggrupper i stedet for sygeplejerskerMangel på sygeplejersker gør, at blandt andre sosu-assistenter og farmakonomer skal varetage deres arbejdsopgaver.
EMA siger nej til FDA-godkendt Alzheimer-medicin fra BiogenFDA godkendte sidste år et præparat, som skulle bremse Alzheimers Sygdom, men i EU har man ikke fundet produktet overbevisende nok.
Pfizer-vaccine ser ud til at give delvis beskyttelse mod omikronEkspert er fortrøstningsfuld, hvad angår vaccinen-beskyttelse mod den nye variant.
Masser af penge til kræft, knap så mange til KOL: ‘Det skaber ulighed i sundhedsvæsenet’Kommercielle interesser styrer i høj grad, hvor pengene til klinisk forskning ryger hen, viser rapport.
Ældgammel naturmedicin kan muligvis forbedre kræftbehandlingEt stof fra en australsk plante ser ud til at modvirke resistens mod kemoterapi.
Kvinde kan være kureret for HIV uden behandling: ‘Det er helt usædvanligt’Det ser ud til, at kvindens immunforsvar selv har bekæmpet virusset.
Stigmatisering er stadig et problem for hiv-smittede: Jens følte sig farlig ved lægenEn stor del af sundhedsansatte mangler grundlæggende viden om hiv, indikerer undersøgelse.
Dansk cybersikkerhedsekspert: Sådan har FBI ramt REvil med deres egen medicinFBI har i samarbejde med internationale myndigheder hacket hackergruppen REvil, der nu er væk fra det digitale landkort. Den danske cybersikkerhedsekspert Peter Kruse fortæller her, hvordan aktionen gik til.
Tre corona-historier, der nåede verden rundt, før forskningen blev trukket tilbageDe forkerte forskningsresultater førte blandt andet til misbrug af fnatmedicin.
LEDER: Avanceret genetik: Politikerne skåler – men patienterne venterStore anprisninger har været bragt i spil i skåltalerne om gevinsterne ved Nationalt Genom Center – en styrelse under Sundhedsministeriet, der med en milliard i ryggen fra Novo Nordisk Fonden o…
EU forbyder muligt kræftfremkaldende farvestof i dit fredagsslikDet hvide farvestof E171 findes blandt andet i skolekridt, snebold og lakridsæg.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøjNobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
De har løst chiliens mysterie: Det er en stor videnskabelig bedriftTo amerikanske forskere fik i dag Nobelprisen i Medicin for at gøre os klogere på, hvordan vores temperatur- og følesans fungerer helt ned på mikroniveau.
Nobelprisen i medicin går til opdagelsen af berørings- og temperaturreceptorerTo forskere deler årets nobelpris i medicin eller fysiologi for deres arbejde med at finde frem til de receptorer, der gør os i stand til at opleve og skelne varme, kulde og forskellige berøringer.