Fremmede magter, havsnød og olieudslip: Forsvaret satser på nordjysk nanosatellit over ArktisSatellitten forventes opsendt med SpaceX’s Falcon 9 i 2024.
TEST: Netgear Orbi NBK752 (AX4200) - 5G og Wi-Fi 6 Mesh router - recordere.dkHar du ikke mulighed for kablet internet, eller vil du gerne have en 5G backup til dit kablede internet, så har Netgear alt-i-1 løsningen til dig. Netgear Orbi NBK752, der kommer med både mulighed for 5G og kablet internet.
Ultrakolde atomer på ISS skaber ny videnNår tyngdekraften tages ud af ligningen, kan atomfysik udføres med høj præcision.
Leder: Skal vi virkelig begrave dansk raketudvikling?Vi kan ikke. Vi vil ikke. Vi tør ikke. Så enkelt kan regeringens holdning til dansk raketudvikling opsummeres. Med sit nye lovkatalog har regeringen overtaget embedsværkets og den tidligere rege…
Rumkapløb: Sverige og Norge vil opsende minisatellitterDet voksende marked for mini-satellitter har fået landende til at skrue op for ambitionerne om egne rumhavne til opsendelse af raketter i kredsløb.
Er magnetisk påvirkning af vand nøglen til en ny biologi?Danske målinger af Jordens magnetfelt kan være med til at afgøre, om vand kan lagre energi. En kontroversiel påstand, som kan tænkes at revolutionere biologien.
Dansk it-forskning kan hjælpe med at forudsige, hvordan systemer reagerer i kritiske situationerVærktøjer til optimering af alt fra nanosatellitter til nødberedskabsudstyr er blevet gjort mere anvendelige med ny ph.d-forskning fra Aalborg Universitet.
Dansk forskning kan hjælpe med at forudsige, hvordan kunstig intelligens reagerer i kritiske situationerVærktøjer til optimering af alt fra nanosatellitter til nødberedskabsudstyr er blevet gjort endnu mere anvendelige takket være ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Techtopia #104: Astronaut Andreas tror på Danmark som rumfartsnationDen danske astronaut Andreas Mogensen sidder hos NASA i Houston og arbejder med den næste månemission. Han håber selv at komme til Månen indenfor de næste fem år via den nye rumstation Lunar Gateway.
Forsvaret satsede på nanosatellit: Nu vil de store lande lege medSiden februar har Forsvarets første nanosatellit overvåget fly og skibe i Arktis og sparket døre ind hos andre lande. Nu drømmer man om en konstellation af satellitter og flere jordstationer.
Norge og Sverige starter rumkapløb over polarcirklenRumfarten oplever en revolution i disse år, og vores skandinaviske naboer er med på bølgen. Danmark risikerer at sakke bagud, mener DTU Space-direktør.
DEBAT: Hvordan får danske iværksættere mest muligt ud af data fra satellitterne?Debatoplæg II: Op til en konference 8. oktober om Danmarks rumstrategi efterlyser Uddannelses- og Forskningsministeriet input til, hvad Danmark skal fokusere på som rumnation. Giv dit besyv med her.
Robotarme, nanosatellitter og urin-filter: Her er tre danske teknologier, der former fremtidenVil du drikke vand, der er renset fra tis og spildevand? Det kan blandt andet blive en del af fremtiden, mener eksperter.