Indendørs danmarkskort skal vise rundt i offentlige bygninger
Der er store gevinster at hente, hvis alle rum, gange og døre bliver kortlagt i en fælles infrastruktur. Styrelse forsøger sig nu med pilottest.
32 meter højt genbrugeligt trætårn planlægges på Aarhus Havn
Et ti etager og 32 meter højt tårn skal vise potentialet med massivtræ, før det bliver pillet ned igen og elementerne genbrugt i nye byggerier - hvis ellers en investor vil være med.
3 forbedrer dækningen: Skifter til TDC 4G (rygte) - recordere.dk
3-kunder kan være på vej til at få bedre dækning. Et skifte af roamingpartner kan være nært forestående.
Gammelkendte fejl rammer nyt porebeton-byggeri
Vælger man en uegnet lim eller puds til byggeri med porebetonblokke, kan blokkene løsne sig og både puds og påsatte fliser revne. Fejlen er kendt, men begås stadig, viser advarsel fra Det Stående Byggepanel
Kronik: Manglende viden om kalkmørtel ødelægger gamle kirker
Jens Chr. Ledgaard er civilingeniør og kirkeværge Illustration: Privatfoto Flere historiske bygninger har fået uoprettelige skader, fordi ‘moderne’ materialer ofte gør mere ska…
Kronik: Hvem uddanner ingeniører til at bygge med træ?
Byggesektoren lander højt på listen af klimasyndere, hvorfor der kræves umiddelbar handling for at nedbringe sektorens klimabelastning. Den udvikling er undervejs, hvilket ses i en stigende anve…
Dit indsamlede plastaffald bliver snart til diesel på fabrik i Skive
Den norske virksomhed Quantafuel vil omdanne 60 ton plastaffald om dagen til brændstof og andre produkter på dansk fabrik. Der er rejsegilde i næste måned.
Direktøren måtte overveje, om virksomheden var stor nok til robotter
Omkostningerne er den største barriere for at automatisere produktionen, når man er en mindre virksomhed, for hvordan ved man, om investeringen kommer igen, siger direktør i JO Safety.
Kronik: Mangel på dialog skaber usikkerhed om klimasikring
Anders Søgaard er market manager i Lapinus (Rockwool B.V.), og Ulrik Hindsberger er centerchef ved Teknologisk Institut. Begge er medlemmer af innovationsnetværket for klimatilpasning…
Kronik: Mangel på dialog skaber usikkerhed om klimasikring
Anders Søgaard er market manager i Lapinus (Rockwool B.V.), og Ulrik Hindsberger er centerchef ved Teknologisk Institut. Begge er medlemmer af innovationsnetværket for klimatilpasning…
Danskere sætter strøm til oliebrøndens sidste rester
Danske EOR Technologies sidder måske på en teknologi, som kan øge olieproduktionen betragteligt, ændre oliens strukturer og bruges i brønde, som ellers er opgivet. Nu gennemfører de en felttest med et stort olieselskab og en uvildig observatør for at bevise at det virker.
Maskinfabrik tester: Er 3D-metalprint blindgyde eller genvej?
Det kræver en millioninvestering at komme i gang med 3D-printet metal. Derfor søgte AB Jensen Maskinfabrik i Vojens om støtte gennem MADE og indgår nu i et forsøgsprojekt med TI for at afprøve mulighederne.
Alge-produktion på land skal erstatte soja
Forskere og industri vil inden for tre år være klar med et dyrkningskoncept, der kan erstatte dele af den problematiske sojaimport. Ifølge forskerne er der tale om et ’Keep It Simple Stupid’-projekt.
Nu skal husdyrene fodres med dansk-dyrkede mikroalger
Et testforsøg skal vise, om bæredygtige mikroalger kan erstatte importeret sojaprotein, der i dag er landbrugtes foretrukne foder.
Ekspert om kloak-oversvømmelser: »Jeg vil anse det som en lærestreg«
Forsyningsselskab overså vigtige detaljer, da de skulle separatkloakere i et spildevandskloakeret område i Esbjerg. Man er nødt til at gå i arkiverne, siger ekspert.