3D-print i metal får nyt forskningscenter
Næsten en tredjedel af de danske fremstillingsvirksomheder regner med, at 3D-print i metal kommer til at indgå deres produkter. Teknologisk Institut skruer op for assistancen med nyt teknologicenter.
Bagsiden: Hvem har et maskinkort?
Hej Lynch. Jeg har forgæves søgt efter et hæfte, der i sin tid er udgivet af Teknologisk Institut. Det drejer sig om hæftet ‘Maskinkort’, som er nævnt i TI’s ‘Drejebogen’, 2. udgave…
Den store madpakkedyst: Sølvpapir, plastfilm eller brunt papir?
Du skal vælge din madindpakning med omhu, hvis du gerne vil gøre noget godt for din egen sundhed og for miljøet.
Miljøtjek: Er diesel værre end benzin?
Dieselbilen er kommet i modvind den senere tid. Men med nye og strengere europæiske krav nærmer miljøpåvirkningen sig i højere grad benzinbiler.
3 danske opfindelser, der kan redde fremtidens megabyer
Affaldsrobotter, vandabsorberende fortov og beton der renser luften. Tre danske teknologier forsøger at løse nogle af megabyernes allerstørste problemer.
Selvhelende maling skal gøre træbyggeri billigere
Hvis træbyggeri skal blive mere udbredt i Danmark, kræver det en ny type maling, der holder længere og er lettere at bruge. Forskningsprojekt til 18 mio. kr. eksperimenterer med selvhelende materialer
Spørg Scientariet: Kan en elbil klare sig uden mekaniske bremser?
En læser vil gerne vide, om man kan vende strømmen i en elbil og klare sig uden mekaniske bremser. Det svarer seniorspecialist fra Teknologisk Institut på.
Nyt center for metalprint skal få SMV’erne til at sænke paraderne
Danske virksomheder er ifølge Teknologisk Institut mellem tre og fem år efter de udenlandske konkurrenter, når det gælder 3D-print. Det skal TI’s nye center for 3D-print i metal i Aarhus rette op på.
TI: Virksomheders frygt for datalæk hæmmer innovation
Angsten for, at data havner i hænderne på en konkurrent, er årsagen til, at mange produktionsvirksomheder holder dem tæt til kroppen. Det gør det svært for leverandører af digitaliseringsløsninger at optimere deres produkter, påpeger Teknologisk Institut.
Europæisk robotprogram giver store muligheder for danske virksomheder
Teknologisk Institut skal sammen med Made og Odense Kommune være med til at koordinere uddelingen af 30 mio. kroner til europæiske robotvirksomheder. TI håber, at ti af virksomhederne bliver danske.
DTU-projekt optimerer 3D-print i metal med digital tvilling
Ved at opbygge en virtuel og fysisk produktionslinje til 3D-print i metal vil forskere fra DTU og Teknologisk Institut optimere produktionen og hjælpe industrien med at skabe bedre 3D-printede metalemner.
Teknologisk Institut: Under én procent mikroplast ender i dansk natur
Med en ny lasermetode har Teknologisk Institut påvist, at størstedelen af spildevandet ikke indeholder mikroplast fra tøjvask og karklude.
Kødforskere: Steg julens flæskesteg i vandbad i timevis og spar tid og plads
Sprød flæskesvær, mere mad og perfekt bid i svinekødet: Teknologisk Institut kårer den bedste tilberedningsmetode; sous vide.
Lovende resultater for grøn fremstilling af nanomaterialer
En dansk forskningsalliance arbejder i disse år på at fremstille nanomaterialer via superkritisk syntese, der åbner for bedre ydende materialer i blandt andet katalysatorer. Metoden er så interessant, at en kinesisk virksomhed tilbød at lægge en ordre på 300 ton nanomateriale om året hos Teknologisk Institut.
CT-skanning sikrer hurtigere indkøring af 3D-printede metalemner
Det kræver fuldt styr på tolerancerne, hvis man skal 3D-printe i metaller. Teknologisk Institut har med succes benyttet CT-skanning til at barbere halvdelen af indkøringstiden på aluminium på centrets metalprintere væk.