Intel klar til at bygge chipfabrikker i Europa - men kræver 238 mia. kroner af EU
Intel vil gerne bygge otte nye chipfabrikker i Europa til en værdi af 600 mia. kroner - og på den måde mindske afhængigheden af Asien. Men det kræver EU vil skyde de 238 mia. kroner i projektet.
Giftgas og a-bomber førte til grundforskningens syndefald
Grundforskningen vil altid være, og har aldrig været uskyldsren, lyder det fra historiker på Niels Bohr Institutet, der hjælper os gennem fortællingen om grundforskningens tumultariske liv gennem tiderne.
Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
Leder: Danske coronavacciner skal i fast lane
Mens Hendes Majestæt Dronningen meget velvalgt i sin nytårstale hyldede forskerne for deres indsats i denne hundredårs sundhedskrise, hvor corona hærger verdens samfund, så er der grund til at…
Ny viden om tekstilfibre: Rumfirma bruger synkrotron til at skabe virustætte dragter
Tysk virksomhed fik den idé, at deres vaskbare renrumsdragter kunne bruges som værnemiddel i stedet for engangsudstyr. Men det skulle lige bevises videnskabeligt.
Spørg Fagfolket: Hvorfor står vindmøllerne stille i stormen?
En læser undrer sig over, hvorfor vindmøllerne knap bevæger sig, når det stormer udenfor. Det er der en helt simpel forklaring på, fortæller vindmøllepionér Henrik Stiesdal.
LEDER: EU’s chip-ambition er nødvendig
Hvis nogen havde forestillet sig, at EU-Kommissionsformand Ursula Von der Leyens udmelding af den såkaldte Chips Act i midten af september ville betyde knopskydning af europæiske processorfabrikk…
Prisen er 127.000 kr. per nat: 155 ton skinnefræser på Danmarksturné
Banedanmark er i fuld gang med at vedligeholde jernbaneskinnerne
Vestager midt i chipkrise: Ikke muligt for EU at blive selvforsynende
EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, slår i et interview med CNBC fast, at EU ikke kommer til at blive selvforsynende med mikrochips. Det handler om prisen.
Tyskere køber det københavnske Azure-selskab cVation: Skal bruges som brohovede ind mod det nordiske marked
Tyske Skaylink overtager den københavnske applikations-udvikler cVation. Tyskerne vil anvende det danske selskab som et brohoved i sit indtog på det nordiske marked.
Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften
Det vælter frem med store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.
Tysk konsortium bygger forsøgsværk til “CO2-fri stålproduktion”
Tysklands næststørste energiselskab indgår i et partnerskab om at udvikle teknologier til brintbaseret reduktion af jernmalm.
Byggeisolering med popcorn er på vej mod markedet
Tyske forskere har udviklet et plantebaseret, miljøvenligt isoleringsmateriale af granulerede popcorn, som både er brandsikkert og fugtbestandigt.
Forskere har fundet molekyle som gør kål på resistente bakterier
Svenske og tyske forskere har fundet frem til en gruppe af små molekyler, der effektivt forhindrer bakteriers cellevæg i at udvikle sig.