Det kniber med kvaliteten af forskningens kvalitetstjek
Gummistempel eller kvalitetsstempel? Et af fundamenterne for den videnskabelige proces, peer reviews, fungerer ikke som tænkt og ønsket. Men findes der et bedre system? Spørgsmålet deler forskerne.
Hør ugens podcast om Falcon Heavy og peer review
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, sætter denne gang fokus på SpaceX’ opsendelse af den Falcon Heavy-raketten og de perspektiver, der tegner sig oven på succesen. Vi kaster også et kritisk blik på peer review-processen til kvalitetskontrol af videnskabelige forskningsartikler.
Stanford-forskere hævder at forlænge lithium-ion-batteriers liv med 30 procent
Et forskerhold opdagede, at de kan få inaktivt lithium til at ‘krybe som en orm’, indtil det igen når ud til batteriets anode.
IQUNIX F60: 60 % mekanisk tastatur i aluminiumschassis
IQUNIX F60 er et 60 % mekanisk tastatur med hot swap sockets og Cherry MX switche. Tastaturet understøtter både MacOS og Windows og kommer med Mac specifikke ekstra keycaps, switch- og keycap puller, støvbørste og flettet USB A til USB-C kabel. Er farven ikke nok, får du også RGB per key LED lys med.
OnePlus 10 Pro kommer ikke til Danmark med det samme. - recordere.dk
OnePlus lancerer sin nyeste smartphone OnePlus 10 Pro 5G i Kina - kommer til Europa senere i 2022
Klimaforskere holder vejret: Kabel til vigtige polarsatellitter ude af drift
Et af to fiberkabler fra Norge til Svalbard er sat ud af drift. Fiberkablerne er centrale for nedtagning af data fra verdens nordligste og største satellitstation, der leverer vigtige data til blandt andet klimaforskere.
Seneste B&O-højttalere får Beolink Multiroom - recordere.dk
Bang & Olufsen tilføjer Beolink Multiroom til højttalerne Beosound Balance, Beosound Level, Beosound Emerge og Beolab 28
AAU efter krav om færre studiepladser i storbyer: Lukker syv STEM-uddannelser i København
Nu har Aalborg Universitet offentliggjort planen for, hvordan de vil imødekomme mål om 10 procent færre studiepladser i storbyerne. Seks tech-uddannelser lukker i København, men STEM-uddannelserne lider ingen nød, ifølge rektor.
Exomåner er svære at finde, men her er et rigtigt godt bud
Forskere har gennemanalyseret observationer af 70 stjernesystemer og fundet en ny interessant exomåne-kandidat. Det kræver flere observationer for at afgøre, om kandidaten kan få den endelige blåstempling.
PODCAST: Hvad er energi?
AFSNIT 4: I denne episode stiller vi spørgsmålet: Hvad er energi? Det har optaget videnskaben i århundreder, og vi prøver at give et svar.
Energiforskeren: Superledere og permanente magneter kan blive gamechangere
Forskerne kigger fremad: Det elektrificerede samfund skyller hastigt ind over os og nye materialer bliver stadig mere afgørende, lyder det fra professor i effektelektronik Frede Blaabjerg i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
Analyse: Vi har store forventninger til forskerne - men ‘Hope is not a strategy’.
Forskerne skal både redde os fra pandemier og løse klimakrisen. Magter de opgaven? Er de godt nok rustet til det?
Kvantebatterier lader lynhurtigt op
Ved at udnytte kvanteeffekter kan man i princippet oplade batterier lynhurtigt. Nu er effekten påvist i nyt eksperiment. Et stort batteri vil kunne oplades hurtigere end mange små med samme totale størrelse.
Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
Giftgas og a-bomber førte til grundforskningens syndefald
Grundforskningen vil altid være, og har aldrig været uskyldsren, lyder det fra historiker på Niels Bohr Institutet, der hjælper os gennem fortællingen om grundforskningens tumultariske liv gennem tiderne.