Mink mæsker sig i rekordmeget antibiotika
Vi skal tilbage til 2004, før antibiotikaforbruget til mink var lige så højt som nu. En løsning er på vej, fortæller minkavlernes brancheforening.
Mink og fravænningsgrise får mere antibiotika
Den nye Danmap-rapport fra bl.a. seruminstituttet og DTU peger på, at antibiotikaforbruget til dyr generelt er faldende – dog er mængden til fravænningsgrise svagt stigende og for mink kraftigt stigende.
Kronik: Afgift på elbiler må vente, hvis vi skal opfylde Paris-aftalen
Mikkel Bosack Simonsen er civilingeniør i energiteknologi og videnskabelig assistent ved DTU Management Engineering Illustration: Privatfoto Skal man forlænge elbiler og andre grønn…
Se kortet: Så meget antibiotika udskriver lægerne i din kommune
På Langeland udskriver lægerne næsten 40 procent mere antibiotika end i Skanderborg.
DEBAT: Skal danske robotter og astronauter med til Månen og Mars?
Debatoplæg III: Op til en konference 8. oktober om Danmarks rumstrategi efterlyser Uddannelses- og Forskningsministeriet input til, hvad Danmark skal fokusere på som rumnation. Giv dit besyv med her.
Microsoft bringer robotstyresystem til Windows 10
Det populære robotsystem Robots Operating System skal kunne udvikles med Visual Studio.
Nobelpris i fysik: Optiske pincetter og ultrakorte optiske pulser
Donna Strickland bliver den kun tredje kvinde, der modtager en Nobelpris i fysik. Men flere kommer i fremtiden, lover generalsekretæren for det svenske videnskabsakademi.
Kendt IoT-iværksætter har skabt kult-app med 14 millioner brugere, men nu bliver han udfordret af Apple, Amazon og Google: Du skal tvinge giganterne ud af deres komfortzone
Interview: I 2009 stiftede den amerikanske iværksætter Linden Tibbets tjenesten IFTTT. Sidenhen er han blevet udfordret af Apple, Amazon og Google, og nu giver han en række gode råd til andre erhvervsfolk, der frygter at ende i direkte med de store tech-giganter.
Rigshospitalet: DNA-data fra syge beskyttes med kryptering under overførsel til Risø
Genom-data fra blandt andet kræftpatienter sendes fra Rigshospitalet til DTU Risøs supercomputer med hardwarebokse baseret på AES256-kryptering
Mere end hver 3. danske virksomhed bruger IoT-sensorer
Flere danske virksomheder kobler sensorer på deres produktion og logistik. I den anden ende er 3D-print og brugen af kunstig intelligens stadig ikke særlig udbredt i de danske virksomheder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Hos Adidas er mere end 50 procent af kundeservicen er blevet automatiseret med softwarerobotter
Interview: Softwarerobotter, chatbots og stemmestyring stormer frem. Men hvad kan de reelt - og hvad siger brugerne? Computerworld har mødt Clement Tussiot, der de seneste tre år har været fødselshjælper for kundevendte chat- og stemmesystemer.
Spørg Fagfolket: Er æggehvider ernæringsmæssigt ligegyldige?
Er æggehvider andet end luft og ligegyldig smag? Det svarer ernæringsforsker fra KU på.
DEBAT: Hvordan får danske iværksættere mest muligt ud af data fra satellitterne?
Debatoplæg II: Op til en konference 8. oktober om Danmarks rumstrategi efterlyser Uddannelses- og Forskningsministeriet input til, hvad Danmark skal fokusere på som rumnation. Giv dit besyv med her.
Netværket bliver rygraden i fremtidens hospital: Sikkerheden vil være lige så vigtig som klinisk pleje
Klumme: Tingenes internet (bedre kendt som Internet of Things) har potentiale til at transformere alle områder af vores økonomi, men få områder vil få lige så meget gavn af teknologien som sundhedssektoren.