Spørg Fagfolket: Hvad ser man på lærredet, når to projektorers lys krydser hinanden?
En læser vil gerne vide, om der sker noget med billedet, hvis man bruger to projektorer og lader lyset krydse hinanden. Det svarer fysiker fra DTU Fotonik på.
DTU genåbner så småt: Vil prioritere mundtlige eksamener
Dekanen forventer, at undervisningen først genoptages på normal vis på den anden side af sommerferien.
Nye tal: Hvis vi spiser mindre salt, kød og mættet fedt kan Danmark spare milliarder
De enkelte kostråds betydning for folkesundhed og økonomi er vidt forskellige.
Faktatjek: Er Vindeby-vinger genanvendt, som vindmøllebranchen påstår?
Vinger på DTU Risø fra Vindeby Havmøllepark skal bruges til forskning – en skæbne der hverken er genbrug eller genanvendelse, men en god måde at forlænge vingernes liv på, vurderer ekspert i cirkulær økonomi.
Morgen-briefing: Trafikdata afslører: 45 procent går stadig på arbejde / Corona skaber efterspørgsel hos It-selskab: Slår 26 stillinger op / Facebook hyrer tidligere britisk toppolitiker
Trafikdata afslører: 45 procent går stadig på arbejde. Corona skaber efterspørgsel hos It-selskab: Slår 26 stillinger op. Facebook hyrer tidligere britisk toppolitiker. DTU får vigtig godkendelse til selvkørende bus-projekt. Danmark til tops i ny rapport. Formand for IT-Branchen Fyn genvælges.
Jens Ramskov får H.C. Ørsted-medalje
I 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen går H.C. Ørsted Sølvmedalje for kun tredje gang til en videnskabsjournalist.
For 60 år siden så verden sin første laser: I dag kan du takke den for både internet og operationer
Laserlyset gik hurtigt fra at være en sjov gimmick til at blive brugt overalt i samfundet.
Morgen-briefing: Bezos og Musk får milliardstøtte til måneprojekt / Dansk læge-app downloades af rekordmange danskere / Tech-giganter stiller patenter til rådighed i kamp mod corona
Bezos og Musk får milliardstøtte til måneprojekt. Dansk læge-app downloades af rekordmange danskere. Tech-giganter stiller patenter til rådighed i kamp mod corona. IBM lancerer kvantecomputer-udfordring. Dataetisk Råd går med i udvikling af smittesporings-app.
Spørg Fagfolket: Hvordan kan lys både være synligt og usynligt?
En læser undrer sig over, hvorfor man kan se de ting, som lyset rammer, når lys i sig selv er usynligt? Det forklarer fysiker fra DTU Fotonik.
Topologisk superledning i nanotråde: Et skridt på vejen til en ny form for kvantebit
Forskere på Københavns Universitet kombinerer to effekter på ny måde i bestræbelserne på at udvikle et fundament for en særlig form for qubit til kvantecomputere.
Kvanteekspert siger overraskende farvel til Google
John Martinis, der stod Google kvantecomputergennembrud, har forladt Google og er vendt hjem til sit universitet. Bruddet skyldes en forskel i ledelsesfilosof oplyser ekspert.
Skynd dig før de lyse nætter stopper festen: Satellit-toget er stadig tydeligt på himlen
Om kort tid er det for sent - ellers må du vente til efteråret med at se Starlink-satellitterne.
Kvanteforskere studerer snedig sammenkobling af superledning og ferromagnetisme
SDU-forsker finder langtrækkende magnetoeelektroniske excitationer i diamant doteret med bor. På KU studerer forskere lignende fænomener i andre materialer.
Coronakrisen viser vejen til fremtidens arbejdspladser for landets CIO'er
ComputerViews: Følgevirkningerne af coronakrisen har fået it-afdelinger landet over til at tage en række teknologiske kvantespring med stor succes. Resultatet er, at arbejdsmønstrene i de danske it-afdelinger er ændret for altid. Men er der så overhovedet behov for, at landets it-ansatte vender tilbage til kontorerne, når krisen er overstået?
Kvanteradaren finder det, den klassiske radar overser
Med kvanteprincipper kan man forbedre radarteknologi på flere måder – selv om den vigtigste kvanteegenskab, entanglement, tabes i processen. Forskere beretter om nye fremskridt, men vi hører ikke om alt fra den militære forskning, vurderer det svenske forsvar.