Kaløskovene er »dødens pølse«
Mens en faldende biodiversitet i de danske skove ikke truer den menneskelige eksistens, så risikerer vi med de forsvindende dyr og planter at glemme festen i livet, lyder det fra biolog.
Baggrund: Kampen om de danske skove
I århundreder har statsskovene haft til opgave at producere mest muligt tømmer og energitræ. Nu er biodiversitetskrisen ved at ændre deres rolle.
27-årige Stine graver fortidens glemte videnskabskvinder frem: ‘De har ikke fået samme plads i historiebøgerne som mændene’
Det er først i de senere år, der er kommet fokus på kvindernes videnskabshistorie.
DEBAT: Stop for produktion fra danske skove vil både skade klima og biodiversitet
Anker Jacobsen, civilingeniør, direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Med den hastige vækst af Jordens ørkenområder m.v. er de fleste enige om, at klimaet og dermed luft…
FN-rapport: Husholdninger står for størstedelen af verdens madspild
I 2019 gik 931 millioner tons mad til spilde, viser en ny rapport fra FN.
YouTuber bygger verdens første M1 iMac
Apple forventes at lancere en ny iMac i den nærmeste fremtid, der vil blive drevet af deres egen M1-chipsæt. En YouTuber ved navn Luke Miani, er kommet Apple lidt i forkøbet ved at lancere verdens første iMac drevet af et Apple Silicon-chipset. Hvordan spørger du? Ved at transplantere en M1 Mac mini i en gammel iMac.
Forskere: Mikroplast fra mundbind truer miljøet
Boom i brug af engangsansigtsmasker verden over skaber et affaldsproblem, der drastisk vil øge problemet med mikroplast i miljøet, advarer forskere.
Ny opdagelse: Pattedyr opstod kort efter dinosaurernes død
Dyrene dateres til at have levet på jorden for omkring 65,9 millioner år siden - kort tid efter udryddelsen af dinosaurerne.
Island ryster: Mere end 10.000 jordskælv på under en uge
Det er ikke til at sige, hvornår jordskælvene stopper, vurderer ekspert.
Ugens debat: Hvor naturlig skal en skov egentligt være?
På Ingeniørens forside i sidste uge kritiserede fagfolk statens skovdrift for at skade biodiversiteten og være i strid med lovgivningen. Mange læsere var ikke helt med på tanken om, at skov ikke nødvendigvis er natur.
Gudenåens gordiske knude: Danmarks største kunstige sø skal reduceres i størrelse
Der skal tages mere hensyn til laks, lampret og andre fisk ved Gudenåens forløb ved Tangeværket og Tange Sø, understreger en lokal arbejdsgruppe i en indstilling til miljøministeren. Men det er op til ministeren at afveje hensynene mellem EU-miljøjura, biodiversitet, natur og rekreative interesser - og hurtigt vælge mellem de 15 løsninger, der nu er på bordet.
Verdens ferskvandsfisk er pressede: Hver tredje art står til at uddø
Dansk forsker kalder ny opgørelse for et wake-up-call.
Studie: Bundtrawling udleder lige så meget CO2 som flytrafik
Danmark er et af de ti lande, der udleder mest CO2 fra bundtrawling, som kan forsure havet og skade biodiversiteten, hævder ny undersøgelse. Dansk forsker er skeptisk omkring resultaterne.
Nyt princip skal lukke robotterne ud af fabrikshallen
Efter flere års udviklingsarbejde er Capra Robotics klar til at sælge terrængående udendørsrobotter efter en helt ny opskrift.
FN advarer: Menneskets ødelæggelse af naturen er ‘meningsløs og selvmorderisk’
En ny rapport fra FN gennemgår menneskets rolle i klimaforandringerne og fremlægger konkrete tiltag, der kan være med til at rette op på skaderne.