Novo-direktør: Kalundborg kan blive verdensførende i biotek med ny ingeniøruddannelse
Om halvandet år får Kalundborg et nyt center, hvor kandidatstuderende kan lave projekter inden for biotek i tæt samspil med byens virksomheder - blandt andet Novo Nordisk. Sigtet er at lokke højt uddannede til at blive i byen efter endt uddannelse.
Tænkeboks: Sådan løste Alice og Bob vektor-opgaven
Løsningen på opgaven fra sidste uge og til den sidste tænkeboks!
Bygningsstyrelsen vinder over Københavns Universitet: Nu ryger huslejen på Pharma Science-bygningen i vejret
En intern statslig voldgift har i dag givet Bygningsstyrelsen medhold i, at Københavns Universitets husleje for Pharma Science Bygningen skal fastlægges på grundlag af de samlede byggeudgifter. Afgørelsen kan betyde, at universiteterne må skrue ned for forskningsaktiviteter for at få råd til huslejen.
Kronik: Klimarådet har alt for små ambitioner for biogas
Jens Bo Holm-Nielsen er agronom og forsker i biogassystemer og bioraffinaderier på Institut for Energiteknik, Aalborg Universitet Illustration: AAU I sin nyeste rapport anbefaler Klim…
Coronatjek i kloakken kan afsløre epidemiens udbredelse
Hollandske forskere har påvist RNA fra coronavirus i kloaksystemet i byer, hvor der endnu ikke var registreret smittede. Metoden kan bruges til at overvåge epidemiens udbredelse og advare, når næste bølge rammer. DTU og AAU på vej med lignende undersøgelse
Bagsiden: Lejernes arbitrære energiudveksling
OLD NEWS. Allerede i 1980 skrev vi om, hvordan lejere kunne tørre varmeudgifterne af på naboerne. En mulig løsning blev omtalt så sent som sidte år, så måske er der er håb forude … Illus…
Energimærkning af software: Udviklere mangler sprog til at tale om energiforbrug
Det er alt for uigennemskueligt hvor meget energi forskellige it-systemer bruger. Nu vil danske forskere udvikle et energimærke til software.
Danske forskere vil energimærke software
Brugen af it er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer
Aalborg-forskning i blockchain kan øge sikkerheden af trådløse netværk
Blockchain kan være nøglen til sikker, effektiv og pålidelig datakommunikation i trådløse netværk som smart grid og IoT. Det viser nye forskningsresultater fra Aalborg Universitet.
Professor om ingeniørløfte: Ord og ritualer kan forandre ingeniørfaget
Selvom et ingeniørløfte ikke vil være juridisk bindende, og selvom man kan hævde, at det bare er ord, vil det virke forpligtende. Man skal ikke underkende ritualer, mener professor.
IDA: Derfor er tiden moden til et ingeniørløfte
Jo mere teknologien fylder i samfundet, desto vigtigere er den etiske dimension for hver enkelt ingeniør. Hvis ingeniører blot parerer ordrer bliver det farligt, mener ekspert.
Ingeniørløfte skal minde ingeniører om deres etiske ansvar
Under festtalen på AAU København spurgte adjunkt David Hansen de nyuddannede ingeniører, om de ville bruge uddannelsen til at bidrage til en bedre verden. Det var første forsøg med et ingeniørløfte herhjemme. Måske er der et mere formelt løfte på vej. IDA nedsætter arbejdsgruppe om etik og teknologi.
Aalborg-forskere udvikler glas der heler sig selv med vand
Et helt nyt og ekstremt modstandsdygtig glasmateriale kan lukke revner ved at optage fugt fra luften. Den nye viden kan på sigt lede til tyndere glas i biler og vinduer.
Stort gennembrud: Stærkt dansk glas kan hele sig selv - recordere.dk
Revner i smartphonen eller bilruden kan snart være fortid. Danske forskere opfinder det selvhelende glas.