Techtopia #215: Nu skal Danmark på AI-landkortet
Et nyt pionercenter for forskning i kunstig intelligens åbner i København. Målet er at positionere Danmark i det internationale kapløb om lederskab inden for AI.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Enige forskere: Solen kan ikke forklare klodens hedetur
Sammenhængen mellem solaktiviteten og klimaet ophørte i 1985, viser ny dansk analyse. Forskerne, der arbejder med Solens betydning for klimaet, erklærer sig stort set enig.
Ugens debat: Skal uddannelser udflyttes fra de store byer?
Udflytningen af en stor del af de videregående uddannelser til en række mindre byer er blevet en af de vigtigste opgaver for uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S). Det havde debattørerne på ing.dk stærke meninger om.
EU forbyder muligt kræftfremkaldende farvestof i dit fredagsslik
Det hvide farvestof E171 findes blandt andet i skolekridt, snebold og lakridsæg.
Eksperter om havnetunnel til Amager: »Det vil betyde sammenbrud i store dele af døgnet«
I analysen af en havnetunnel har man i forundersøgelserne valgt ikke at fremskrive biltallet efter den økonomiske udvikling. Der tegnes dermed et skønmaleri af projektet, mener planlægger.
FN-rapport: Verden er langt fra at nå klimamålene - udledningerne vil stige 16 procent i 2030
Der er stadig håb for at nå klimamålene, og der er sket meget godt for klimaet det sidste år, siger klimaminister Dan Jørgensen efter dyster rapport.
Den første private rumrejse er skudt afsted: Her er fem bud på, hvordan vi rejser i rummet i fremtiden
Et rumskib kun med private personer ombord er blevet sendt afsted. Og døren til en ferie i rummet står nu på klem.
NASA søger deltagere til Mars simulation
Et nyt projekt, der er det første af tre missioner af et års varighed, skal gøre NASA klogere på udfordringerne ved at rejse til Mars.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt…endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
AI og visuel feedback ruster lægerne til vanskelig hudkræftdiagnose
Kunstig intelligens og modermærkekræft ligner det perfekte match. Helt så enkelt er det ikke, men en ny dansk app forsøger at træne lægerne og give brugbar beslutningsstøtte.
Mød manden bag EU’s svar på NASA: ‘Det er afgørende, at EU er med i fremtidens rumkapløb’
44-årige Rodrigo de Costa kæmper for, at EU bliver førende på rumteknologi.
Ny metode afslører løse bolte ved at lytte til tonen
Tre års forskning tog det Marie Brøns at udvikle en metode til at afgøre, hvor spændt en bolt er. Rejsen omfattede fjerdeordens Euler-Bernoulli differentialligninger og en ph.d, der var lige ved at tage modet fra hende. Men der kom et eureka-øjeblik. Og metoden kan gøre det billigere at service vindmøller.
Ny aftale slukker håbet om, at ingeniøruddannelser kan slippe for udflytning
En bred politisk aftale om udflytning af uddannelser har strammet regeringens oprindelige udspil. Kravet er nu mindst 5 procent udflytning eller nedlægning af uddannelsespladser i de store byer. Der er ikke længere lagt op til, at visse uddannelser kan friholdes.